Rakúska obec Hohenau poriada po úspešnej premiére v minulom roku druhým rokom hospodársky veľtr na trojhraničí triEXPO (11.-12.9. 2010). Opäť je však veľtrh na trojhraničí zameraný len na propagáciu rakúskych firiem.

“Pre veľký úspech sme sa rozhodli pokračovať aj v tomto roku.” Robert Freitag, starosta obce Hohenau

Zámerom veľtrhu bolo sprístupniť hospodársku oblasť Viedeň – Bratislava – Brno širšiemu publiku. Obec Hohenau opäť pripravila priaznivé podmienky pre vystavovateľov v domovskom centre Atrium. V minulom roku sa na veľtrhu rovnako ako tento prezentovali len rakúske firmy a zase sa tak vytratila myšlienka “trojhraničia” uvedeného v podtitule veľtrhu, ktoré je ústredným motívom.

Pre slovenské firmy zo Záhoria by bol podobný veľtrh dobrým vstupom na Rakúsky trh. V tomto roku sa predstaví spolu 25 firiem a združení.

Hospodársky veľtrh triEXPO v Hohenau otvára svoje brány  v centre Atrium, už túto sobotu a nedeľu (11.-12.9.) od 10 do 18 hodiny. Vstup je bezplatný.

Spojenie návštevníkov s novým obsahom
Výhodná lokalita a tisíce návštevníkov, ktorí sa vybrali za nákupom, je vhodným základom, aby sa podobný veľtrh mohol usporiadať počas Svätojánskych jarmokov v Moravskom Svätom Jáne. Spoločnosti by sa tak mohli prezentovať v Kultúrnom dome v rámci hospodárskeho veľtrhu nielen domácim návštevníkom, ale aj našim susedom z poza rieky Moravy. Samozrejmosťou by bolo poskytnúť výstavné plochy aj pre spoločnosti z Rakúska a Moravy. Spestrenie Svätojánskych jarmokov by bolo možné o firmy pôsobiace v rybolove, bankovníctve, predajne stavebného materiálu, elektroniky, nábytku, bicyklov, poisťovníctve, ale aj ponuky pracovných miest. Jesenný Svätojánsky jarmok sa bude konať 9. októbra 2010.

Čo myslíte mal by podobný veľtrh svoje miesto aj u nás?
Vyjadrite sa v komentároch.



.

BM: Kralici