K prvému zápasu nového ročníka Fortuna ligy 2017/2018 nastúpili Záhoráci proti silnému Trenčínu. Hostia si po výhre 2:1 odviezli všetky body.

domáci Alan Kováč a Hilary Gong Chuhwak

 

Senica – Trenčín 1:2 (0:1)
Góly: 90. Kováč – 14. Chuhwak, 47. Paur
Pred 1213 divákmi rozhodovali Smolák – Weiss, Jenčura.
ŽK 1:1 (87. Kováč – 83. Paur).
Senica: Plach – Medvedev, Ranko, Podhorin, Otrísal – Richtárech – Martišiak (69. Červeňák), Rigo, Romulo (55. Krč), Kováč – Smékal (46. Kosorín), tréner Ivan Vrabec.
Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Julien – El Mahdioui – Gong, Paur, Ubbink (60. Mance), Beridze (46. Zubairu) – Čatakovič (78. Kvocera), tréner Martin Ševela.

 

 

Záhoráci v pozmenenej mladej zostave nastúpili proti technicky vyspelému Trenčínu. Počas celého polčasu mali jasne hru pod kontrolou Trenčania. Seničania sa len bránili a snažili sa o sporadické protiútoky. Vo 4. minúte nepríjemne pálil Beridze tesne nad. Úvodný gól na seba nenechal dlho čakať, v 15. min. vypichol loptu Otrísalovi Chuhwak a s pomocou ľavej žrde prekonal Placha – 0:1. O minútu pokus Čatakoviča odvrátil na roh Podhorin a po jeho rozohraní pokus Kleščíka zblokoval na ďalší roh Otrísal. V 33. min. po faule Martišiaka strela Ubbinka z tr. kopu z uhla „olízla“ brvno domácej brány. Záhoráci prvýkrát ohrozili Chovanovu bránu v 34. min., keď rýchly protiútok zakončil Martišiak, brankára hostí však neprekonal.

Trenčínu vyšiel aj začiatku druhého polčasu, keď po rohu Ubbinka predskočil Medvedeva Paur a hlavičkou zvýšil na 0:2. Kontaktný gól mohol dať v 58. min. Matej Kosorin, ktorý sa predral cez Kleščíka, no sám pred Chovanom netrafil do priestoru jeho brány. Trenčín bol stále silný na lopte, no do šancí sa jeho hráči nedostávali, prezentovali sa niekoľkými nevýraznými pokusmi. V záverečnej desaťminútovke bol aktívny Alan Kováč, v 82. min. jeho center v poslednej chvíli odvrátil Kleščík pred nabiehajúcimi Richtárekom a Medvedevom. Po faule na Kosorina trafil Kováč z trestného kopu iba do múru, o chvíľu sa neúspešne dožadoval pokutového kopu, následne videl žltú kartu, no v 90. min. sa dočkal aj gólu, keď po peknej akcii a prihrávke Kosorina sa úspešne zbavil Šuleka a krížnou strelou trafil presne k pravej žrdi – 1:2. Na vyrovnanie už domácim čas neostal.

 

Ivan Vrabec, tréner Senice: „My sme sa na tento zápas pripravovali v rámci našich možností. Niektorých hráčov som ešte ani nevidel hrať. Napr. Smékala som vôbec nevidel hrať a Rigo prišiel až v sobotu na prvý tréning. Do gólu sme plnili taktické pokyny. Treba však povedať, že kvalita Trenčína je momentálne niekde inde ako naša. Dali sme im veľa priestoru. Dorazil nás rýchly druhý


.

BM: Festival Záhrad