Tanec, hudba, zábava, posedenie s priateľmi a známymi, tak také boli tohtoročné Habánske hody v Moravskom Svätom Jáne.

Stalo sa už pomaly tradíciou, že v roku 2008 obnovené Habánske hody prinášajú zábavu počas viacerých dní. Nebolo tomu inak ani tento rok. No finančné možnosti sa podpísali na skrátenie hodového veselia na Habánskom dvore len na dva dni.

Sobota bola určená mladým do tanca už od 20 hodiny hral DJ´ Feki z Kútov. Zábavu naplno rozprúdil až mix pesničiek od Senzusu, ktorý naplnil trávnatý parket. Rozbehnutú zábavu, trochu brzdila nepripravenosť občerstvenia, no aj napriek tomu sa všetci mladší i starší dobre bavili. Posledná pesnička zaznela krátko pred pol piatou ráno v nedeľu.

Ďalej: Fotogaléria Habánske hody 2010 (116 fotografií)



Nedeľné doobedie tradične začína svätá omša, po ktorej všetkým habánom začne to pravé hodovanie v podobe slávnostného obedu. Po vytrávení slávnostného obedu sa pri zvukoch heligonkárov zo Senice pod vedením pána Grima začal Habánsky dvor opäť zapĺňať. Popoludnie na habánoch bolo aj vďaka dobrému počasiu príjemným stretnutím známych, rodín, priateľov, mladých, starších i tých najmenších. Zvuky heligóniek vystriedali domáci Country band, ktorý hral na počúvanie i do tanca až do 20 hodiny.

Ako ďalej?
Sobotné večerné disco a nedeľné popoludnie pri hudbe si nenechalo ujsť viac ako 500 návštevníkov. Slabou stránkou bolo opäť občerstvenie. Bude potrebné premyslieť ako predísť kyslému burčiaku a vysokým cenám z minulých rokov alebo nepripravenosti v tomto roku. Rovnako sa musia nájsť peniaze na spestrenie hudobného programu, pretože tohtoročných menej ako 300 € na dva dni stačiť nebudú.

Máme necelý rok, aby sme pripravili Habánske hody 2011 a tie sa svojím programom vrátili opäť k roku 2008, kedy sa ich podarilo úspešne oživiť.

O rok sa na Habánoch opäť vidííííme!


.

BM: Festival Záhrad