Napriek mnohým osvetovým aktivitám, policajným kontrolám, výrazným dopravným značeniam, stále sa nájdu účastníci cestnej premávky, ktorí si myslia, že pravidlá pre nich neplatia.

Pre chodca, ktorého dnes v Senici zrazilo auto, sa nerešpektovanie predpisov skončilo, našťastie, len ľahkým zranením. Snáď sa z tohto prípadu, okrem samotného účastníka, poučia aj ostatní, ktorí by si cestu chceli krátiť pomedzi autá, mimo priechodu pre chodcov.
K dopravnej nehode, ktorú vyšetrujú senickí policajti,  došlo dnes (2.8.) asi o 10:15 h v Senici na Hviezdoslavovej ulici pri Eurodome. 69-ročný Seničan prechádzal cez cestu, ktorá je dopravným značením označená ako úsek častých dopravných nehôd. Vzhľadom na opakovanú nedisciplinovanosť chodcov je na mieste osadená aj značka, ktorá prikazuje chodcom, aby použili priechod pre chodcov. Napriek týmto dopravno-inžinierskym opatreniam muž prechádzal mimo priechod pre chodcov. Vodič Opla prichádzajúceho v smere od Čáčova chodca, ktorý vyšiel spoza auta, zachytil. Po zrážke s autom spadol chodec na zem a utrpel ľahké zranenia. Polícia dychovou skúškou nezistila požitie alkoholu ani chodcovi, ani vodičovi.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota