Zámocký park v Malackách bude 9.septembra dejiskom nového rodinného hudobného festivalu. Volá sa Malacký Macek a jeho organizátori už pred jeho štartom avizujú, že po tohtoročnej jednodňovej premiére má na budúci rok ambíciu rozrásť sa o ďalší deň.

 

Viac sa dozviete z rozhovoru s jeho organizátorom, Julom Viršíkom z agentúry MADISON EVENTS.

 

Ako vznikol nápad priniesť do Malaciek takýto festival?

Pred ôsmimi rokmi som ešte v bývalej firme stál pri zrode projektu Fun Rádio Dohoda, ktorý začínal najprv na Kamennom Mlyne a neskôr sa s úspechom presťahoval do Zámockého parku v Malackách. Vlani sme už Dohodu nerobili a tento rok to spoločnosť, ktorá ju po nás vlani prevzala, už robiť nebude. Keďže už dôverne poznám lokalitu a na atmosféru koncertov v Zámockom parku mám len tie najlepšie spomienky, rozhodli sme sa po porade v našej rodinnej firme, že ponúkneme Malackám nový projekt. Nie je to len samotný festival, chceli by sme vybudovať tradíciu mestských dní, resp. jarmoku, ktorý bude v sebe spájať a zastrešovať viacero známych podujatí, ktoré v Malackách už dlhšie s úspechom fungujú. Sedeli sme s ich organizátormi na spoločnom stretnutí na pôde Mestského úradu, predostreli sme im našu predstavu a dohodli sme sa, že po premiérovom ročníku festivalu si opäť spolu sadneme a pokúsime sa pripraviť zaujímavý a programovo bohatší druhý ročník.

 

Prečo festival s prívlastkom rodinný?

Pretože chceme, aby sa do parku prišli zabaviť celé rodiny. Mala by to byť  rozlúčka s letom a v programe by si mali nájsť to svoje deti, ich rodičia a aj dedko s babkou. Niekomu sa možno kombinácia Rytmusa a Marcely Laiferovej môže zdať na prvý pohľad divoká, ale myslíme si, že každý účinkujúci si nájde svojho diváka.

 

Marcela Laiferová, Dušan Grúň alebo AC+ potešia tých skôr narodených, Rytmus, Majk Spirit, Polemic, Heľenine oči alebo Nocadeň budú ťahákom najmä pre mladšie ročníky. Aký program chystáte pre najmenších?

Deti určite poteší vystúpenie Kristíny, ktorá je už známa nielen z koncertných pódií, ale ako princezná aj z filmového plátna. Okrem jej vystúpenia bude pre deti prichystaný program Roztancované tenisky, v ktorom si budú môcť spolu s rodičmi a obľúbenou Disko Jarkou v niekoľkých blokoch zatancovať na známe hity a naučiť sa nové choreografie. Chýbať nebude ani skákací hrad, autíčka, či maľovanie na tvár. Všetky deti do 130 cm majú v sprievode rodiča vstup zdarma.

 

Čo by ešte na Malackom Mackovi určite nemalo chýbať?

Dobrý catering s rýchlou obsluhou, kvalitné nápoje a dobré jedlo. Hlavne dostatok chutnej cigánskej pečienky, pretože vieme, že tú majú Malačania veľmi radi. (smiech)

 

Ďalej: Vstupenky v sieti Ticketportal  


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota