Na vynikajúco pripravenom trávniku v Senici hrali v zápase 3. kola Fortuna ligy proti sebe posledný s prvým. Očakávalo sa presvedčivé víťazstvo Slovana, čo potvrdil aj rýchlym vedúcim gólom už v 2. minúte. Nakoniec bol rád aj za bod.

S loptou strelec senického gólu Blažej Vaščák (č. 22).

 

FK Senica – ŠK Slovan 1:1 (0:1)
Góly: 81. Vaščák – 2. Mareš.
Pred 1353 divákmi rozhodovali Marhefka – D. Hrčka, Ádám.
ŽK 2:3 (23. Romulo, 74. Medvedev –  27. Droppa, 37. Rundič, 42. Hološko).
Senica: Plach – Medvedev, Ranko, Jarabica, Otrísal – Pentecost, Richtárech, Krč (77. Červeňák), Martišiak – Vaščák (85. Reľovský), Romulo (66. Smékal), tréner Ivan Vrabec.
Slovan: Greif – Kotula, Saláta, Rundič, Sekulič – Droppa (62. de Kamps) – Schet (79. Oršula), Savičevič (86. de Sa), Hološko – Mareš, Čavrič, tréner Ivan Vukomanovič.

 

Keďže Slovan zakázal štart v tomto stretnutí dvojici svojich hráčov v Senici na hosťovaní (Rigo, Ďuriš) a zdravotne fit sa necítil Kováč, našlo sa miesto v zostave Záhorákov pre trojicu nových hráčov – stopéra Mariána Jarabicu a záložníkov Blažeja Vaščáka a Ikedinachiho Pentecosta.
Slovan sa veľmi rýchlo ujal vedenia, už v 2. minúte spätnú prihrávku Čavriča neodvrátili Richtárech ani Ranko a Mareš prekonal Placha – 0:1. Slovan mal loptu viac na svojich kopačkách, no pre domácu bránu bol neškodný. Potrestať jeho profesorský prístup k zápasu mohli domáci v 34. minúte po najkrajšej akcii zápasu. Rozbehol ju Martišiak, lopta sa cez Krča dostala k unikajúcemu Otrísalovi, ktorého spätnú prihrávky v čistej šanci nezúžitkoval Vaščák. Viac v prvom polčase hráči obidvoch mužstiev divákom neponúkli.
Aj po prestávke pokračoval Slovan v profesorskom prístupe k zápasu, na čo nakoniec aj doplatil. Domáci sa postupne dostávali do zápasu a častejšie sa objavili aj pred bránou Greifa. V 71. minúte sa po rýchlom brejku dostal do šance Pentecost, po vydarenej kľučke na Salátu z vnútra šestnástky vystrelil, no Greif vyrazil na roh. Po jeho rozohraní bol v ďalšej šanci Jarabica, no ani jeho hlavička si cestu do siete nenašla. V 77. minúte sa v dobrej pozícii ocitol striedajúci Smékal, no nestrafil bránu. Slovan mohol rozhodnúť v 78. minúte, no strelu Sekuliča z 20 metrov zastavilo brvno domácej brány. Zaslúžené vyrovnanie priniesla 81. minúta, po faule Savičeviča zahrával trestný kop Richtárech, jeho center predĺžil Ranko hlavou na Blažeja Vaščáka, ktorý svojim premiérovým gólom v senickom drese vyrovnal na 1:1. V závere už diváci gól nevideli. Slovan v Senici sklamal, čím dopomohol Záhorákom k zisku prvého bodu v novej sezóne.
Ivan Vrabec, tréner Senice: „Zápas sa pre nás nevyvíjal priaznivo, skoro sme inkasovali. Hrali sme zo zabezpečenej obrany. Vedeli sme, že obrana Slovana má problémy pri rýchlych protiútokoch, čo sme chceli využiť. V prvom polčase až na jednu situáciu sme sa do šancí nedostávali, ale v druhom sme už boli podstatne nebezpečnejší. Aj keď sme prehrávali, chlapcom sme v prestávke prízvukovali, že v tomto zápase to môžeme zlomiť a nakoniec sa nám to podarilo, za čo hráčom ďakujem.“


.

BM: Ustekana sobota