Silný nárazový vietor strhol v noci počas búrky časť strechy z bytovky na Ceste mládeže. Na miesto prišli počas noci veliteľ zásahových zložiek Pavol Mikulášek, prednosta okresného úradu Jozef Mračna aj primátor mesta Juraj Říha.

 

 

Ten ešte počas noci prijal potrebné opatrenia v súlade so zákonom č. 42/1994 o civilnej ochrane obyvateľstva a s prihliadnutím na skutočnosť, že mesto je v zmysle zákona o obecnom zriadení povinné v podobných situáciách zabezpečiť obyvateľom náhradné ubytovanie na nevyhnutnú dobu, desať ohrozených ľudí bolo v súčinnosti so záchrannými zložkami a Okresným úradom v Malackách evakuovaných do areálu Záchrannej brigády HaZZ v Malackách. Ďalší odišli k príbuzným a pre prípad núdze radnica preverila situáciu s ubytovaním v miestnych hoteloch.

 

Podľa vyjadrení záchranárskych zložiek a kompetentných orgánov, strhnutá strecha by mala byť odstránená už v dopoludňajších hodinách. Následne stav domu zhodnotí statik. Pokiaľ bude všetko v poriadku, obyvatelia by sa mohli ešte dnes vrátiť do svojich domovov.

 

 

Víchrica spôsobila škody aj v uliciach. Od rána mesto zabezpečuje prostredníctvom mestskej spoločnosti TEKOS odstraňovanie padnutých stromov a konárov a kontrolu verejného osvetlenia. Víchrica spôsobila aj pád stromu na miestnu národnú kultúrnu pamiatku – synagógu, kde prišlo k poškodeniu strechy, okien a fasády. Aktuálne sa odstraňuje zrezaný peň, okolie synagógy je bezpečné.

 

 

Poškodené a spadnuté stromy zostali aj v Zámockom parku, ktoré bude mesto postupne odstraňovať v poludňajších hodinách. Iné väčšie škody na mestskom či inom majetku zatiaľ nie sú hlásené.

Fotogaléria: Silná búrka v noci vyvracala stomy a utrhla v Malackách strechu

 

Ingrid Sochorová, foto: I. Sochorová , S. Osuský


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota