Letný utorok v kaštieli tentoraz prináša predstavenie domáceho Divadla na hambálku. V podaní známych hercov môžete v utorok  (22.8.) o 20.00, vidieť na nádvorí v zámockom parku v Malackách bláznivú komédiu  Reného de Obaldiho VIETOR V KORUNÁCH SASAFRASU. 

 

 

Bláznivá westernová komédia Vietor v korunách sasafrasu je paródia na western, ktorá divákom nepochybne pocvičí bránicu. Režisérom je Vlado Zetek.

 

Celý dej sa točí okolo rodiny Johna Emeryho Rockefellera z Kentucky a lekára Williama Butlera, ktorý je u nich ako doma. Stratený syn, nemanželská dcéra ľahších mravov či obliehanie indiánmi sú problémy, s ktorými sa musia hlavní protagonisti popasovať. Najnebezpečnejšie však je, keď začujú vietor v korunách sasafrasu, predzvesť útoku indiánov… Vznikajú tak komické situácie, ktoré sú zárukou dobrej zábavy.

 

Zaujímavosťou predstavenia je, že všetky sprievodné zvuky (napr. domáce zvieratá, dupot koňa či rev indiánov) robia herci, ktorí práve nie sú na scéne priamo zo zákulisia, čo zvyšuje ich autenticitu.


.

BM: Festival Záhrad