Na počesť 73. výročia SNP zorganizoval Klub slovenských turistov (KST) Senica v čele s predsedom Pavlom Peričkom 37. ročník tradičného turistického pochodu Senická mašírovka.

 

 

Už druhý rok sa išlo po nových vyznačených trasách v okolí Senice. Organizátori pripravili pre účastníkov štyri trasy. Menej náročnejšie na 10 a 17 km, pre náročnejších turistov na 24 a 28 km. Štart i cieľ bol pri DAV-e, zaevidovaných bolo 142 turistov, o rovných 100 viac ako pred rokom, čo jasne dokazuje zvýšený záujem o turistiku.
 

„Oplatilo sa nám zainvestovať do propagácie. Bol tu taký medzinárodný mix, prišli turisti až z Maďarska, Moravy, zo spriatelených KST. Pripravili sme občerstvovačky po tratiach, pri Studničke bol nachystaných 40 litrový kotol vynikajúceho gulášu, v Kunove na ihrisku cigánska a opekaná ryba. Od účastníkov sme počúvali len slová chvály, čo nás zaväzuje nepoľaviť do ďalších ročníkov,“ zhodnotil akciu Pavol Perička.
 

Najstarším účastníkom bol 79 – ročný Jozef Černý z Trnavy, najmladším 6 – mesačný Jerguš Malich zo Senice v sprievode rodičov. Z účastníkov najdlhších dvoch trás bola vyžrebovaná hlavná cena, ktorou bol zájazd do Západných Tatier spolu s členmi KST Senica. Vyhrala ju Petra Hyžová z Petrovej Vsi. Tričká s motívom Senickej mašírovky vyhrali Lenka Lišková z Myjavy, Silvia Švárna zo Senice a Eszter Somnló z Budapešti.


.

BM: Kralici