V pondelok 18. septembra mesto Malacky štartuje mestskú hromadnú dopravu. Slávnostné spustenie bude o 15. hodine na autobusovom termináli.

 

Foto: Stanislav Osuský

K linke D, ktorá už od apríla tohto roka jazdí medzi železničnou stanicou a priemyselným parkom, pribudnú ďalšie tri linky: A, B, C. Pokryjú veľkú časť územia mesta a zastavovať budú predovšetkým na frekventovaných miestach (školy, nemocnica, súd, cintoríny, obchodné centrá atď.).  Keďže Malacky majú zrekonštruovaný autobusový terminál v tesnom susedstve železničnej stanice, práve tá sa zvolila ako východiskový bod všetkých štyroch liniek MHD. Členovia tímu, ktorí systém verejnej dopravy pripravovali, sa snažili grafikon v maximálnej miere prispôsobiť ranným vlakovým spojom a školskému rozvrhu, ale aj pracovnej dobe priemyselných prevádzok v meste. Na malackých linkách budú jazdiť klimatizované autobusy Slovak Lines s mobilnou wi-fi sieťou.
Mesto si váži každého jedného obyvateľa mesta, ktorý nechá doma svoje auto a bude sa presúvať autobusmi MHD. Aj preto bude cestovanie v prvom týždni zadarmo.

 

Malacky sa spustením MHD pripájajú k Európskemu týždňu mobility (ETM), ktorý sa bude konať v dňoch 16. – 22. septembra. Jeho cieľom je podporovať pohyb pešo, bicyklami alebo verejnou dopravou. Na každý deň v rámci ETM mesto pripravuje zaujímavý program pre verejnosť.

 

 

Malacká MHD v skratke

  • od pondelka 18. septembra
  • 4 linky: A, B, C, D
  • prvých 5 dní zadarmo (pondelok 18. 9. – piatok 22. 9.)
  • autobusy Slovak Lines
  • klimatizované autobusy s wi-fi
  • súčasť Bratislavskej integrovanej dopravy

 

Ľubica Pilzová


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota