Tohtoročné Skalické dni sa budú konať už tento víkend 22. 9. – 24. 9. Toto podujatie sa každoročne teší vysokej návštevnosti. Počas troch dní je v meste cítiť atmosféru tradícií v podobe dobového jarmoku a príjemného programu.

 

 

Skalické dni už tradične začínajú v piatok od 10:00 hod. Počas celého dňa je pre návštevníkov pripravený bohatý program. Môžete si pozrieť vystúpenie speváckeho súboru URBAN a tanečnej skupiny TAXIS. Oficiálne otvorenie Skalických dní 2017 primátorom mesta bude o 19:10 hod. Záver tohto dňa je venovaný ohňostroju, ktorý vypukne o 20:45 hod. a vystúpeniu skupiny ENERGIA a READY KIRKEN.
 

Počas soboty Skalické dni predstavia širokú ponuku programu a rôzne vystúpenia, kde si každý návštevník nájde to svoje. Program bude prebiehať na 4 scénach. Doobeda je Veľká scéna venovaná dychovým hudbám, napr. DH RUBÍN, DH DOLINEČKA, DH NEMŠOVANKA.

 

 

Tradíciou Skalických dní je odovzdávanie kráľovských listín spojené s divadelným predstavením. Večer sa na Veľkej scéne predstavia skupiny LIGHT & LOVE, spevák JURAJ HNILICA, FIRE SHOW, skupina NEBE a CHINASKI. Sobota bude patriť aj tým najmenším, na Detskej scéne sa deti môžu tešiť na vystúpenie ZUŠ – TAXIS, PACI PAC a vystúpenie rockovej detskej skupiny LITTLE ROCKERS.  Fun scéna bude patriť modernej hudbe, vystúpi HELLY, JURAJ KLASIK, DOMINIKA MIRGOVÁ, DJ LUCKY BOY, SEPAR & DMS. Na Ľudovej scéne bude znieť hudba SLOVAK BLUES PROJECT a ĽH PLÁŇAVA. Počas celého dňa od 11:00 – 20:00 hod. bude prebiehať v Jezuitskom kostole SVADBA Show, kde si návštevníci môžu pozrieť módne prehliadky svadobných a spoločenských šiat, chrámový spev v sprievode organu, čepčenie na skalickej svadbe – FS SKALIČAN, kadernícku show a veľa iného.
 

Nedeľný deň už ráno ožíva jarmočnou atmosférou. Na Veľkej scéne začíname odovzdávaním dožinkových vencov. Hudobný zážitok určite zabezpečí hudobná skupina FREĎÁCI, FS ŽEROTÍN, JELEN, MARCELA LAIFEROVÁ. Pred záverom programu bude pódium patriť sprievodcom mesta Skalica, kedy sa ukončí letná turistická sezóna 2017. Na úplný záver vystúpi VÁCLAV NECKAŘ. Detská scéna v nedeľu ponúka vystúpenie MIRA JAROŠA, tanečnej skupiny TAXIS, AGILITY SHOW, MIA PRE DETI a rozprávkový raj s divadlom KEJKLE. Ľudová scéna bude v nedeľu patriť historickej muzike.
 

Počas Skalických dní je pripravený takisto bohatý sprievodný program. Môžete sa tešiť na zdarma sprístupnené pamiatky mesta Skalica, Deň otvorených dverí Záhorského múzea, kde bude možné vidieť okrem iného aj výstavu SKALICA – 800. rokov, detský kútik a ŠPORT zónu v priestoroch Františkánskej záhrady. Súčasťou Skalických dní bude tiež GASTRO zóna v priestoroch dopravného ihriska a tiež RELAX zóna, ktorá sa bude nachádzať v parku pred gymnáziom.
 

Počas Skalických dní na Vás čakajú nezabudnuteľné zážitky v podobe tradícií, hudby, tanca, výstav, športových podujatí a zábavy pre všetky vekové kategórie. Skalické dni sú v znamení tradícií spojených s modernými vystúpeniami, ktoré prinášajú návštevníkom kultúrne vyžitie, oddych a dobrú atmosféru.
 

Bližšie informácie o programe nájdete na: www.skalickedni.sk, www.tikskalica.sk


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota