Seničania v stredu (11.10.) spozorneli. Mestký úrad zažil menšie zemetrasenie. Dvaja zástupcovia primátora Martin Lidaj a Ján Hurban dnes rezignovali na svoje funkcie. Informovali o tom v podobne obsiahlych statusoch na svojich facebookových profiloch.

 

Foto: Revando Mexa, Facebook.com

 

“Pred 3 rokmi som uveril slovám a sľubom jedného človeka. Veril som mu natoľko, že som bol ochotný pre spoločný cieľ obetovať aj vlastnú kandidatúru,” napísal Ján Hurban. Posťažoval sa, že nemal dostatok priestoru a jeho nápady neboli vypočuté a niekedy boli aj sarkasticky odmietnuté. Spojil to aj s jeho možnou kandidatúrou za poslanca do TTSK. Mesto Senica má podľa Hurbana na viac, a preto sa rozhodol odstúpiť.

 

Súčasný primátor zvláda podľa bývalého zástupcu Martina Lidaja vedenie mesta na slušnej úrovni. “No k nádejám, s ktorými som do volebného obdobia vstupoval, sa nedarilo priblížiť. Pri viacerých rozhodnutiach sme mali rozdielne názory či odlišný pohľad na vec,” uviedol vo svojom stanovisku k rezignácií. Musel ako viceprimátor stáť za politikou mesta a postupne sa začal v tejto pozícii cítiť nepohodlne.

 

Obaja bývalí zástupcovia sa poďakovali primátorovi Branislavovi Grimmovi za dôveru a pre mesto ostávajú pracovať ako poslanci za obvod, v ktorom boli zvolení.

 

To, že mala Senica dvoch zástupcov primátora kritizovala verejnosť aj niektorí poslanci, ktorí pravidelne požadovali po zástupcoch odpočet ich práce.

 

Primátor Senice poverí výkonom funkcie zástupcu primátora  18. októbra poslankyňu mestského zastupiteľstva v Senici Elenu Valáškovú.


.

BM: Ustekana sobota