Vyvrcholenie hasičskej sezóny na Slovensku sa nezadržateľne blíži. Tým je už tradične Slovenský superpohár, ktorý svoju 11. kapitolu napíše už túto sobotu v Kútoch.

 

 

Pre ženy zo Štefanova a Kútov a mužov z Kútov, Holíča a Gbiel sezóna galavečerom nekončí. Družstvá budú reprezentovať Záhorácku hasičskú ligu na Slovenskom superpoháre v požiarnom útoku, kde si zmerajú sily so špičkou líg z celej republiky. Práve tento ročník organizuje Záhorácka hasičská liga za pomoci DHZ Kúty a obce Kúty už túto sobotu 14.10.2017 na futbalovom ihrisku v Kútoch o 9.00 hod.

 

História podujatia sa začala písať v roku 2007. Slovenský Superpohár je zakončením sezóny pre ligové družstvá z celého Slovenska. SSP je celoslovenská súťaž dobrovoľných hasičov, jednoducho povedané neoficiálne majstrovstvá SR v požiarnom útoku.

 

Ako ZHL sme sa prvýkrát aktívne zúčastnili v roku 2015. Každý rok sa o organizáciu SSP stará iný dobrovoľný hasičský zbor z rôznych častí Slovenska. Preto sme veľmi radi, že práve tento ročník môže organizovať naše občianske združenie Záhorácka hasičská liga. Snahou zakladateľov SSP je rozvoj hasičského športu na Slovensku.

 

Na Slovenskom Superpohári sa bude súťažiť v dvoch kategóriach: ženy a muži. Účasť na SSP závisí od postupového kľúča. Z každej hasičskej ligy na Slovensku, ktorá splní podmienky, postupuje v mužskej kategórii 2 – 7 tímov a v ženskej 1 – 4 podľa počtu registrovaných družstiev v jednotlivých ligách.

 

SSP bude mať v tomto roku rekordný počet zúčastnených družstiev, pretože sa do neho prihlásilo spolu až 21 hasičských líg. To súčasne s víťaznými družstvami predchádzajúceho ročníka vygenerovalo počet 83 hasičských družstiev!

 

Počas SSP bude prebiehať aj súťaž na 10 litorvé terče. V tejto súťaži je otvorená štartovacia listina na 40 družstiev. To znamená, že na tomto ročníku SSP bude možné vidieť neuveriteľných 206 útokov!

 

Celé podujatie bude vysielané online na youtube.com prostredníctvom firetv.cz a dobrovolnihasici.sk aj v krytej hale na ihrisku.

Po súťaži nás čaká večerná párty! Všetkých srdečne pozývame!

Dávid Maxian


.
Toto je čítané

Squash: Skalickí Barbari víťazmi základnej časti 2. ligy

Posledné kolo 2. squashovej ligy sa konalo v Skalici. Barbari si počas…

BM: Ustekana sobota