Uplynulý týždeň bol naozaj bohatý. V utorok odštartovala liga Slovenského bowlingového zväzu, 2.liga trojčlenných družstiev v divízii Malacky, ktorá sa aj tento rok hrá v BBM Malacky. Potom cez víkend čakalo na hráčov Malackej Saturn Ligy už 3.kolo. A napokon v nedeľu začala 1.liga SbwZ, kde v skupine „západ“ , má bowlingový klubu Saturn Malacky dvojnásobné zastúpenie.

 

 

2. liga SbwZ

 

V utorok 10.10. 2017 o 19:00 odštartovala 2.liga SBwZ trojčlenných družstiev. Napriek postupu dvoch tímov do 1.ligy, bude tento rok v divízii Malacky hrať, podobne ako minulú sezónu, 5 družstiev. Dva tímy, ktoré už hrávajú ligu dlhšie, Saturn Malacky Juh a Plzeňská Saturn Malacky, doplnili tri nové, Míšanci, Elita, Vikings Malacky, tvorené prevažne novými hráčmi. Niektorí hráči zaplatili nováčikovskú daň, keď sa im nedarilo podľa predstáv. Iní zase príjemne potešili a zahrali veľmi slušne. Najvyšší náhod dosiahol práve jeden z nováčikov, Stanislav Kostolansky z tímu Míšanci, ked zahral 250.

 

Najmenej sa darilo družstvu Vikings Malacky, nevyhrali ani jeden zápas. Plzeňská Saturn Malacky si pripísal jedno víťazstvo. Dve výhry a tretie miesto získalo družstvo Elita. Druhé miesto s tromi výhrami patrí Saturn Malacky Juh. Víťazom 1. kola sa stalo družstvo Míšanci, ktoré vyhralo všetky štyri zápasy.

 

1. Míšanci                       16 bodov
2. Saturn MA Juh            13 bodov
3. Elita                             12 bodov
4. Plzeňská Saturn MA     8 bodov
5. Vikings MA                  1 bod

 

3. kolo Malacká Saturn Liga

 

Cez víkend (14.-15.10. 2017) pokračovala v BBM Malacky Malacká Saturn Liga svojím 3.kolom. Toto kolo prišlo odohrať celkovo 48 hráčov. Tri kolá a traja víťazi, tento krát sa z prvého miesta tešil Miroslav Irha, ktorý ako jediný prekonal 600 bodovú hranicu, keď nahral celkovo 657 bodov. Ako je zvykom víťazovi patril aj najvyšší vykon kola, čo bolo tento krát 257 bodov.

 

V celkovom poradí po 3. kole nastala zmena, do vedenia sa dostal Miroslav Irha pred Pavla Waltera, tretí zostal Radoslav Gulíšek.

 

Medzi juniormi  sa poradie nemenilo, stále vedie Patrik Walter pred Simonou Horváthovou a Ferkom Závoníkom.

 

4. kolo bude 4.-5.11. 2017

 

1.liga SBwZ

 

V nedeľu 15.10. 2017 odštartovala v bowlingovom centre v Trnave 1.liga SBwZ skupina západ trojčlenných družstiev. Saturn Malacky reprezentujú v tejto súťaži dva tímy, BBM Saturn Malacky a MAKI Saturn Malacky. Menej sa darilo tímu MAKI, ktorý si pripísal na svoje konto 14 bodov za dve víťazstvá a obsadil šieste miesto. Tím BBM Saturn MA podával od začiatku skvelé výkony a na konci sa mohol tešiť z prvého miesta, keď vyhral všetkých sedem zápasov a pripísal si 28 bodov. Tím dosiahol aj najvyšší výkon družstva v tomto kole  605 bodov ako aj celkový priemer 544,43.  Aj medzi jednotlivcami patrili prvé dve miesta BBM, najlepší bol  Josef Smolinský, ktorý mal okrem najvyššieho výkonu 256, aj celkovo najlepší priemer 190,17.

 

 

2.kolo bude 19.11.2017 v Strike bowling Trnava

 

BS


.

BM: Festival Záhrad