Video, slide show a rozprávanie banskobystického cestovateľa Mareka Slobodníka z cesty naprieč Afrikou na Jawách Pionier. V utorok 14. novembra o 19:00 v Kine Záhoran v Malackách.

 

 

Piati cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov na jedných z najhorších jednostopých motorových dopravných prostriedkov.

 

Začalo to nevinným výletom, keď po strednej škole vyrazili prvý krát  na pionieroch okolo Slovenska. Každým rokom chceli vidieť toho viac, no a  po deviatich rokoch sa im podarilo prejsť naprieč celým kontinentom.  Poďte si vypočuť rozprávanie o tom, ako sa sa predierali zamrznutou Európou do Afriky, kde ich čakalo 45 stupňové peklo v Sudáne a nekonečné prejazdy púšťami, tlačenie do obrovských hôr v Etiópii či nekonečné pláže Mozambiku…

 

 

Marek Slobodník, autor celého projektu „Afrika na Pionieri“ neabsolvoval len cestu pionierom do Kazachstanu, ale aj expedíciu naprieč Južnou Amerikou a Austráliou + Indonéziou na Jawe 250 so známym českým cestovateľom Danom Přibáňom a jeho žltými trabantmi.

 

Môžte vidieť filmy, rozhovory v rádiu, či nekonečné množstvo článkov, no nič sa nevyrovná osobnému stretnutiu na cestovateľskej prezentácií so zábavným pokecom a úžasnými fotkami.

 

Vstupenky si môžete v pokladni kina alebo na internete.

 


.

BM: Ustekana sobota