Slovenská hokejová reprezentácia v závere uplynulého týždňa štartovala v Augsburgu na Nemeckom pohári 2017. Ich súpermi tu postupne boli USA, domáce Nemecko a Rusko.

 

 

Kanadský tréner hokejovej reprezentácie Slovenska Craig Ramsay dal na turnaji šancu aj dvom Záhorákom, odchovancom skalického hokeja.

Pre útočníka Juraja Bezúcha i brankára Patrika Rybára to boli ich reprezentačné debuty. Bezúch sa trénerovi odvďačil v zápase s USA (2:1) asistenciou na víťazný gól Hovorkovi a Rybár s Nemeckom (3:0) vychytal nielen čisté konto, ale získal aj cenu pre najlepšieho hráča zápasu. Víťazom sa stalo Rusko po finálovom víťazstve 4:2 so Slovenskom.

Juraj Bezúch (24) pochádza z Oreského, bol všestranným športovcom, hrával aj za tamojších futbalistov krajskú súťaž. Keď prišiel čas rozhodnúť sa medzi futbalom a hokejom, vyhral hokej a zrejme to bolo správne rozhodnutie. V roku 2011 reprezentoval Slovensko na MS U 18, v zámorí hral juniorskú súťaž za Lethbridge Hurricanes a Windsor Spitfires, v súčasnosti je hráčom Dukly Trenčín.

 

 

Patrik Rybár (24) je synom Pavla Rybára, bývalého reprezentačného brankára, strieborného medailistu z MS v Petrohrade 2000 a bronzového z Helsínk 2003. Obaja sú prvou rodinnou dvojicou (otec – syn) ktorí si „zachytali“ v reprezentácii. V Slovenskej extralige Patrik debutoval pred siedmymi rokmi v drese Slovana Bratislava, keď v zápase s reprezentáciou SR U 20 vtedy 17 – ročný striedal svojho 39 – ročného otca.


.

BM: Kralici