Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Senici zadržali dvoch mužov, ktorí sa pokúsili o krádež 13 áut. Dvaja muži vo veku 18 a 22 rokov zo Štefanova sa boli v Senici zabávať.

 

 

V nedeľu (26.11.) nadránom sa dohodli, že si ukradnú auto, ktorým sa presunú do Štefanova a následne ho predajú. V čase od 05.00 do 08.30 h sa na uliciach Hviezdoslavova, Továrenská a Dlhá dostali až do 13 zaparkovaných áut.

 

Niektoré autá neboli uzamknuté, do niektorých sa vlámali tak, že rozbili sklá. Po vniknutí do áut odstránili plastový kryt na spínacej skrinke a pokúsili sa ich naštartovať tak, že spájali rôzne káble.

 

Niektoré sa pokúsili roztlačiť, no žiadne z poškodených áut sa im naštartovať nepodarilo. Vyčíňanie mladíkov nahlásili na políciu občania a vďaka spolupráce s nimi ich policajná hliadka mohla zadržať a zabrániť tak poškodzovaniu ďalších áut. Následne vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Senici obvinil oboch mužov zo zločinu krádeže v štádiu pokusu a spracoval podnet na ich väzobné stíhanie. V prípade uznania viny im hrozí odňatie slobody na tri až desať rokov.
Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota