Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič dnes na brífingu informoval o nadchádzajúcom zasadnutí Zastupiteľstva TTSK, ktoré sa uskutoční 20. decembra.

Predseda TTSK Jozef Viskupič a v pozadí Pavol Kalman

„Na tomto zasadnutí chceme oznámiť zloženie novej Rady TTSK, odborných komisií a zvoliť zástupcov predsedu. Tí budú štyria a navrhnutí sú Pavol Kalman, Marek Neštický, József Berényi a Roman Sova. Jednotliví podpredsedovia budú niesť župnú agendu, ktorú sme definovali ako osem odhodlaní pre kraj, povedal Jozef Viskupič. Nebudú teda pôsobiť teritoriálne, ale vecne.

Tulaj december 2023

 

 

Z jeho slov vyplynulo, že József Berényi bude mať v pôsobnosti dopravu, infraštruktúru, vzdelávanie a školstvo, Pavol Kalman zdravotnú starostlivosť, regionálny rozvoj, rozvoj vidieka a životné prostredie, Marek Neštický občiansku spoločnosť, mládež a šport, kultúru, transparentnosť a otvorený úrad a Roman Sova hospodárenie, financie a sociálne služby.

Rada TTSK nebude mať 11 členov ako doteraz, ale 13 a jednotlivé komisie budú mať osem členov.
„Predložili sme rozpočet, ktorý predstavuje základnú informáciu, ale ďalšie dôležité časti ako register investícií sa budú prijímať v úvode budúceho roka,” zhrnul na záver predseda J. Viskupič.


.

BM: Kralici