Po prípravnom stretnutí FK Senica s Dunajskou Lužnou (1:0), sme sa senického trénera Ladislava Hudeca spýtali aj na ďalšie možné zmeny v mužstve, ktoré by sa najmä príchodom nového sponzora mohli pred jarnou časťou Fortuna ligy udiať.

 

Senické trénerske duo Ladislav Hudec (vpravo) a Michal Ščasný

V zápase s Dunajskou Lužnou bol v senickom drese na skúške Andrej Lovás z Trnavy. Je to bývalý hráč Ružomberka, v jeho drese sa v zápasoch so Senicou aj strelecky presadil, keď pri remíze 1:1 na Záhorí v sezóne 2015/16 prekonal Michala Šullu. Na 1:1 vyrovnával v 90. min. Robo Pillár. Z vtedajších protihráčov by sa teraz na trávniku mohol v jednom drese stretnúť iba s Jakubom Krčom, na lavičke vtedy sedel ešte aj Erik Otrísal, všetko ostatné je už zo Senice preč.

„Máme záujem dotiahnuť Lovása do Senice. Trnava teraz šľape, jeho nádej na plnú minutáž v jej drese je menšia a záujem prísť k nám prejavil aj samotný hráč,“ ozrejmil situáciu s Lovásom Laco Hudec.

 

Odchodom až dvojice brankárov (Plach – Šulla) zo Senice by mohol nastať problém na tomto poste, no L. Hudec to tak nevidí.

„Nenazval by som to problémom. Už dlhšie sme pozorovali záujem o našich brankárov Šullu i Placha a tak nás to neprekvapilo. Povedal by som to tak, že tu problém nebude, sme na to pripravení, je to v riešení, ich mená však zatiaľ nezverejníme,“ povedal Hudec.

 

Prestup Jurija Medvedeva zo Senice do Slovana Bratislava nie je žiadnym tajomstvom. Seničania verili, že hoci je Medvedev už hráčom Slovana, ten mu v rámci hosťovania umožní dohrať sezónu na Záhorí. Lenže Medvedev sa v príprave zranil a necestuje s belasými ani na sústredenie do Turecka.

„Je to veľká škoda. Jurijovi som prial, aby sa mu darilo a súčasne som veril, že odohrá jar u nás. Takto stratí päť týždňov z prípravného obdobia, čo ho trošku pribrzdí v rozlete jeho kariéry,“ hovorí Laco Hudec.

 

Okrem samotných tréningov má mužstvo naplánované aj prípravné zápasy. V tomto týždni by mali byť až dva.

„Tu nastala menšia zmena. Zápas so Šamorínom, ktorý sa mal hrať v stredu, nám odpadol a tak si zahráme modelovaný zápas medzi sebou. V sobotu  budeme hrať opäť doma s Dubnicou. V tomto zápase by sa mohli predstaviť už aj avizovaní juhoamerickí hráči, na ktorých príchod čakáme. Dvaja sú už tu, ďalší ešte prídu,“ ozrejmil najbližší plán prípravných stretnutí senický tréner.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota