Na Troch kráľov odštartovala tohtoročná Tipsport liga 2018 za účasti šestnástich mužstiev, z nich sú dve druholigové zo Slovenska, jedným z nich je aj MFK Skalica.

 

 

Mužstvá sú rozdelené do štyroch skupín, kde budú hrať každý s každým, do semifinále postupujú iba víťazi. Súperom Skalice v C – skupine sú Znojmo, Brno a Pardubice. Prvenstvo z minulého roku nebude obhajovať Mladá Boleslav.

V skalickom drese prvýkrát nastúpil aj Jozef Dolný. Bývalý hráč FK Senica sa cez poľský klub Podbeskidzie Bielsko – Biała a írsky Derry City F.C. vrátil na Záhorie, tentoraz však do zeleno – bieleho dresu. Skaličania budú hrať svoje zápasy v Brne.

 

MFK Skalica – SC Znojmo 2:1 (1:1)

Góly: 45. Tomovič, 55. Hlavatovič – 25. Hladík.

Skalica: Fišan – Švrček, Jakubek, Lipták, Mizerák (65. Hollý), Opiela, Tomovič, Hlavatovič, Ondriš (60. Sombat), Dolný (85. Mášik), Haša, tréner Jozef Kostelník.

Skaličania, v drese ktorých prvýkrát nastúpila aj posila Jozef Dolný, začali aktívnejšie, no Haša v šanci trikrát zaváhal a keď sa nepresadil ani Hlavatovič, do vedenia išlo v 25. min. Znojmo gólom Hladíka – 0:1. Po inkasovanom góle Skaličania riadne pridali a viacerých príležitostí sa im podarilo v 45. min. vyrovnať, keď sa po rohu presadil Tomovič – 1:1. Po prestávke sa v 55. min. Skalica ujala vedenia gólom Hlavatoviča a pozornou hrou si už na úvod prípravy pripísali víťazstvo. V závere zápasu sa dostal na ihrisko aj dorastenec Martin Mášik.

 

Jozef Kostelník, tréner Skalice: „Na to, že išlo o prvý zápas v sezóne, ten mal svoju kvalitu. Podali sme dobrý výkon, boli sme lepší a mali sme v ňom množstvo šancí. Okrem pekných gólov sme mali aj ďalšie šance. Dobre sme kombinovali a súpera sme až na gól nepustili do vážnejšej šance. S výkonom Dolného som spokojný, bolo ho na ihrisku cítiť. Do mužstva dobre zapadol a jeho výkon pôjde s ďalšími tréningami a zápasmi nahor.“

 

V ďalšom priebehu Tipsport ligy 2018 bude Skalica hrať 17.1. o 13:30 hod. s Brnom a 20.1. o 13:00 hod. s Pardubicami.

Ďalšie výsledky v skupine: Brno – Znojmo 1:0, Brno – Pardubice 3:1.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota