Minulý štvrtok schválilo miestne zastupiteľstvo návrh na výstavbu novej multifunkčnej športovej haly v Skalici. Tento investičný zámer mesto prerokovalo aj so zástupcami športových klubov.

 

 

Viaceré podnety, ktoré kluby predniesli, vrátane technických požiadaviek, budú vyhodnocované a v čo najväčšej možnej miere zapracované do projektu. Hala poskytne zázemie mnohým klubom. S výstavbou haly by sa malo začať už v tomto roku.

 

 

Nová multifunkčná hala bude mať viaceré využitia. ,,V našom meste sa nenachádza veľká telocvičňa, ani športová hala, kde by mohli prebiehať tréningové procesy, či súťažné stretnutia väčšiny halových  športov. Priestory novej haly bude možné využiť práve na loptové hry. Priestor na tréning by tu mali nájsť aj volejbalisti, ale aj basketbalisti, hádzaná, futsal, či  tenis, hokejbal, a florbal,“ informuje Milan Roman, viceprimátor Skalice. V zimnom období bude hala slúžiť ako náhrada za exteriérový priestor na atletiku a futbal.
 

Po zverejnení zámeru sa zdvihla vo verejnosti vlna kritiky kvôli avizovanej ľadovej ploche. ,,Chcel by som uviesť fakty na pravú mieru a vysvetliť náš zámer. Mesto ako dobrý hospodár musí uvažovať aj do budúcnosti. Ľadová plocha je len alternatívou v prípade potreby. No zdá sa nám správne, pripraviť sa na tieto aspekty aj po technickej stránke vopred. Multifunkčná športová hala bude technicky pripravená tak, aby v prípade potreby bolo možné plochu využiť na vytvorenie hokejového ihriska napr. so špeciálnymi rozmermi zámorských ihrísk a pre potreby vytvorenia špeciálnych tréningových podmienok pre reprezentácie pred turnajmi v zámorí,“ vysvetľuje viceprimátor Skalice. O takéto riešenie prejavili záujem a prisľúbili podporu aj predstavitelia SZĽH.
 

 

Hala bude mať svoje sociálne zázemie, šatne, posilňovňu, ale aj bezbariérový prístup, či hľadisko s 330 miestami na sedenie. Priestor bude možné využiť aj na organizovanie väčších kultúrnych podujatí.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota