Mesto Skalica (1.3.) na mestskej rade schválilo zámer predloženia žiadosti o nenávratný finančný príspevok na osvetlenie šiestich kritických priechodov pre chodcov.

 

 

Podľa štatistík dopravného inšpektorátu až polovica nehôd  vzniká v dôsledku zníženej viditeľnosti alebo slabému označeniu chodcov. Špeciálne osvetlenie by malo pomôcť tento stav zvrátiť. 

 

Osvetlené priechody pre chodcov sú dnes už povinnou súčasťou moderných križovatiek. Napomáhajú zníženiu nehodovosti a okrem bežného osvetlenia často obsahujú aj výstražné signály, ktoré včas upozornia vodičov, aby prispôsobili svoju jazdu v meste. „Aj v Skalici máme niekoľko križovatiek, kde pravidelne dochádza k nebezpečným situáciám a stretom. Preto sme iniciovali podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na úpravu šiestich priechodov pre chodcov, ktoré sú najkritickejšie. Financie pôjdu z rozpočtu Ministerstva vnútra SR, ktoré na túto oblasť vytvorilo dotačný rámec,“ hovorí viceprimátor Skalice Milan Roman.
 

Mesto bude žiadať o dotáciu vo výške takmer 25 tisíc. Príspevok nie je možné použiť na zemné práce, ktoré sú pri tomto type stavby potrebné. Mesto by sa tak spolupodieľalo na prestavbe priechodov sumou približne 10 tisíc eur. „V prípade, že budeme úspešní, úpravou prejdú priechody na Železničnej ulici smerujúce do priemyselnej zóny a na železničnú stanicu a takisto veľmi frekventovaný priechod Ulici Mallého v blízkosti základnej a strednej školy a nemocnice,“ dopĺňa Milan Roman.

 


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota