Senickí futbalisti po úvodných dvoch jarných prehrách (s Dun. Stredou a v Trnave) v poslednom zápase základnej časti zdolali doma nepríjemnú Podbrezovú a týmto víťazstvom sa odpútali z posledného miesta tabuľky. V Skupine o záchranu už v sobotu privíta FC Nitra.

 

Oliver Podhorin (č. 20) – strelec víťazného gólu

 

 

FK Senica – Podbrezová 1:0 (0:0)
Gól: 89. Podhorin (z 11 m)
Pred 415 divákmi rozhodovali Pavlík – Somoláni, Špivák.
ŽK 2:2 (20. Zezinho, 83. Podhorin – 35. Baéz, 85. Njire).
Senica: Holec – Podhorin, Práznovský, Ranko – Herrera, Sarpei, Cuadros (85. Krč), Zezinho (87. Suchan), Brašeň – Vaščák, Ronaldo (75. Castaneda), tréner Ton Caanen.

 

S loptou senický Ronaldo

 

V Senici sa na tvrdom teréne hralo bojovné stretnutie, obe mužstvá sa snažili o útočenie. Hneď v 2. min. mohli ísť hostia do vedenia, keď sa sám rútil na bránku Wiezik, našiel však pripraveného Holeca. Domácim sa nedarilo dostať šancí a preto na druhej strane pohrozil Leško (býv. hráč Senice) z priameho kopu, tentoraz Holec vyrazil loptu na roh. Do prvej šance sa dostali Seničania v 28. min., hneď bola z toho gólová možnosť. Po krásnej prihrávke Cuadrosa bol vo výbornej streleckej pozícii Ronaldo, no prestrelil. V závere polčasu Záhoráci pritlačili a mali dve dobré príležitosti na strelenie gólu. V 43. min. sa dostal k odrazenej kopte v 16-ke kapitán Vaščák, lopta po jeho strele letela tesne vedľa ľavej žrde. V poslednej minúte polčasu po krásnej kombinačnej akcii bol v 16-ke osamotený Herrera, loptu napálil do brvna Kuciakovej brány.

V druhom polčase začali Seničania aktívnejšie, bolo na nich vidieť odhodlanie zvíťaziť. No len ťažko sa im presadzovalo cez kvalitnú defenzívu Podbrezovej. V 68. min. Zezinhovu strelu Kuciak kryl a onedlho si poradil aj s pokusom Vaščáka. Hostia mali nebezpečné protiútoky. V 74. min. po zaváhaní obrany sa ocitol sám pred Holecom Njire, ten výborným zákrokom šancu zmaril. V 76. min. sa hneď svojim prvým dotykom s loptou dostal do šance striedajúci Castaneda, loptu však napálil len do brvna. Rozhodnutie dôležitého zápasu priniesla 88. min. , keď bol v pokutovom území faulovaný Vaščák a z nariadenej penalty strelil svoj šiesty gól v tejto sezóne Oliver Podhorin -1:0. V 90. min. prežili Záhoráci infarktovú situáciu, keď po štandardnej situácii trikrát fantasticky zakročil brankár Holec, ktorý nepustil loptu za svoj chrbát a prvýkrát v senickom drese si udržal čisté konto.

 

 

Ton Caanen, tréner Senice: „Po dvoch veľmi náročných zápasoch proti DAC a Trnave, ktoré boli naozaj veľmi zaujímavé, sme dnes čelili súperovi, ktorí vyhral po sebe tri zápasy. Všetci hovorili, že Podbrezová sem príde brániť a ja som veľmi šťastný, že to tak nebolo, že sem Podbrezová prišla hrať futbal. Súhlasim s trénerom hostí, že mali naozaj veľké šance, ale aj my sme mali velké šance. Zaslúžili sme si dnes vyhrať za bojovnosť a prístup na ihrisku. Máme široký káder, na každý post dvoch hráčov. Po príchode na ihrisko dal rozhodujúcu prihrávku striedajúci hráč, čo ukazuje, že sme každým zápasom lepším tímom.“

 

Skupina o záchranu

V nadstavbovej časti Fortuna ligy bude hrať FK Senica v skupine o záchranu, v ktorej sú mužstvá, ktoré sa po základnej časti umiestnili na 7. – 12. mieste. Mužstvám nahrané body v základnej časti ostávajú. Súperom Záhorákov bude FC Nitra vedená ich bývalým kapitánom Tomášom Kóňom.

Program 1. kola – 10.3. o 14 h FK Senica – FC Nitra, Michalovce – Prešov, Zlaté Moravce – Podbrezová.

 


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota