Rally Cross Klub Borský Mikuláš a Slovenká motocyklová federácia (SMF) v spolupráci s Obecným úradom Borský Mikuláš a Mestským úradom Šaštín – Stráže usporiadali v motoristickom areály v Mokrovských v dňoch 24. a 25.marca už 12. ročník Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska v Country Crosse, ktoré boli úvodnými pretekmi motoristickej sezóny 2018 na Slovensku.

 

 

Už tradične štartuje športová sezóna SMF úvodným podujatím country crossu v Borskom Mikuláši. V Mokrovských si to v 18 – tich kategóriách rozdalo 275 motocyklových nadšencov a 9 pretekárov na štvorkolkách nielen zo Slovenska. Do tohtoročného programu seriálu podujatí country crossu a endura SMF bola do troch podujatí country crossu disciplíny EaR (Bor. Mikuláš, Skýcov, Žaškov) zaradená nová trieda QUAD (štvorkolky).
 

V prevažne pieskovom terénne si zmerali sily špičkoví slovenskí a zahraniční motocykloví jazdci, medzi ktorými mali svoje zastúpenie aj ženy. Okruh na „Búroch“ je špecifický svojim pieskovým povrchom, ktorý je veľmi náročný hlavne na kondíciu a preverí zimnú prípravu jazdcov. Počas pretekov sa trať každou jazdou mení, vytvoria sa hlboké duny a rýchle tempo udržia len tí najskúsenejší.
 

Najrýchlejším pretekárom počas oboch dní sa stal Žaškovčan Štefan Svitko, napriek tomu, že sa po zranení na Rely Dakar ešte necítil úplne pripravený. Jazdil však hladko, bez chýb a dokázal zvíťaziť vo svojej triede MM SR E2 a taktiež v absolútnom hodnotení. V Kategórií MM SR E1 zvíťazil T. Zboran (SVK), ktorému patrilo po víkende zhodne 4. miesto v absolútnom hodnotení. V staronovej triede MM SR E3 zvíťazil M. Ševela (SVK), ktorý bral počas oboch dní 2. miesto v absolútnom hodnotení. V triede MM SR Junior zvíťazil P. Halgaš (SVK), predviedol vyrovnaný výkon a absolútne sa umiestnil na 3. mieste. V kategórií Kadet prvé miesto získal M. Vierik (SVK) a z prvých pretekov si odnáša plný počet bodov. V kategórií Ženy si prvé miesto vybojovala reprezentantka G. Čipková (SVK). V triede Superveterán zvíťazil K. Kovář (ČR) a v triede MM SR Veterán si prvé miesto obhájil minuloročný majster M. Gottvald (ČR).

V triede Slovenský pohár (SP) E1 vybojoval prvé miesto M. Smatana (SVK), v triede SP E2 zvíťazil domáci pretekár RC Bor. Mikuláš Ladislav Bolebruch a triede SP E3 si prvé miesto odniesol E. Maringa (SVK).
 

V triedach Hobby boli jasní favoriti, ktorí obhájili prvé miesta v oboch dňoch. V triede Hobby E1 bol najrýchlejší J. Kostelanský (SVK), v triede Hobby E2 zvíťazil J. Katreniak (SVK) a v triede Hobby E3 prvé miesto získal B. Vlha (SVK). V triede Regionál zvíťazil Jakub Leskovský z Mor. Sv. Jána. Štvorkolky boli rozdelený do dvoch tried, Quad 1 v zvíťazil M. Klíč (ČR) a v triede Quad 2 zvíťazil J. Kohút (SVK).
 

Preteky v Borskom Mikuláši dopadli výborne vďaka všetkým účastníkom – pretekárom, organizátorom a sponzorom, ktorí pomohli pri realizácií podujatia.

Sezóna SMF Enduro a Countrycross pokračuje podujatím Enduro 21. – 22. apríla v Lišove.

Ešte skôr však začína seriál šiestich podujatí medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose, MX OPEN pre sezónu 2018. Úvodné preteky budú v 15. apríla v Gbeloch, na Kamenom kopci v Myjave sa bude pretekať tradične 1. mája.

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota