VIA HUMANA už nie je dievča, čo sníva svoj sen,
už to nie je ani mladá žena, čo bojuje s veternými mlynmi.
VIA HUMANA je dáma, čo si zaslúži úctu, obdiv a uznanie.


 

Iba jedno z vyznaní, ktoré dostala naša oslávenkyňa. A bolo ich veru neúrekom.
11. apríla 2018 sa stretli súčasní i bývalí študenti, učitelia, vzácni hostia a priatelia školy v Kultúrnom dome v Skalici na Slávnostnej akadémii k 25. výročiu založenia školy. V takmer dvojhodinovom programe sa pod vedením Mgr. Vierky Psotovej predstavili študenti všetkých odborov. Markeťáci, hotelieri, cestoruchári, informatici, movkári. Nechýbal tanec, ľudový i moderný, spev, krátke videá a prezentácie zo života školy, scénky, ukážka miešania nápojov, ale i vystúpenia bývalých úspešných absolventov Adama Truhlářa, Katky Pavkovej či spevákov Mária Fiantoka a Kamily Kozinovej.
 


Študenti odboru Výživa a šport predviedli ukážky svojej športovej činnosti so sprievodným slovom Adama Ambru z III.D.
Vďaka všetkým účinkujúcim, moderátorkám programu Saške Iršovej z II.D a Karin Krajsovej z III.B, ale aj chalanom-informatikom Jakubovi Pailovi, Dominikovi Kosírovi a Filipovi Mlýnkovi, ktorí sa síce neobjavili na javisku, ale boli oporou Vierke Psotovej pri príprave celej akadémie.

 

Áno, taká je naša Via Humana. Dáma láskavá, vzdelaná, kreatívna, ľudská… Som rada, že napriek všetkým prekážkam, ktoré jej osud kládol do cesty, sa vždy našli ľudia, ktorí jej verili, dokázali ju podporiť v ťažkej situácii a stáli na jej strane. Mnohí z nich prijali pozvanie na našu akadémiu. Bolo nám potešením.
Adriana Ilčíková


.

BM: Festival Záhrad