Ísť do Talianska na generálnu skúšku pred slovenským šampionátom? Môže byť… Kubo Kopiar sa zúčastnil pretekov na desať kilometrov na cestných okruhoch v talianskom mestečku Oderzo. Dieru do sveta, podľa očakávania nespravil, avšak výkon ho nabil optimizmom a vrátil sa s pozitívnymi pocitmi.

 

Oderzo je mesto na severozápade Apeninského polostrova. Najbližšie k nemu je relatívne známe mesto Treviso, prípadne omnoho známejšie Benátky a pre našincov azda najznámejšie pláže letného rezortu Bibione. Organizátori akcie si dali za cieľ postaviť na štart aspoň desať štvorčlenných tímov z Európy a urobiť z toho reprezentačnú akciu. Čo sa úrovne týka, minimálne zo slovenskej strany to bol skôr „výletík“ do Talianska, ale to by nikoho nemalo prekvapovať. Náš junior sa z česko-slovenskej partie bežcov umiestnil najvyššie – na 23. mieste (zhruba zo 40 pretekárov na štarte). Jeho čas v cieli 34:14 je však zlovestný, ale podľa Kuba, ktorý nikdy nemal problém pristupovať k svojim výkonom v kritických intenciách, merala trať viac, ako len desať kilometrov. Bežalo sa totiž deväť mestských okruhov o dĺžke 1100 m. Tých zvyšných sto metrov však podľa Kuba malo zhruba 300 – 350 metrov navrch. Môže byť, ak sme si porovnávali časy ostatných slovenských bežcov, tiež sa ich výkony rozchádzali zhruba o minútu s tým, čo sú inak schopní behať. Kubo tvrdil, že podľa jeho hodiniek, čistý čas na desiatku mal na úrovni 33:02 min. Je to v rovine dohadov, či ozaj u nášho juniora po mesiacoch bezprizorných výkonov príde konečne obroda. Najlepšie už v sobotu na dráhovom slovenskom šampionáte na desať kilometrov v Banskej Bystrici.

 

Tých 33 minút by sa dalo, minimálne by to znamenalo nesmelý návrat ku Kubovým výkonom z jesene minulého roka. No bodaj by, hodilo by sa, keď sa teraz sezóna rozbieha zvesela.

 

 

Do Talianska cestoval Kubo s manažérom Zdeňkom Simonom, teda naším kamarátom, ktorý mal z našej ekipy v januári v Taliansku mužského bežca Jakuba Valachoviča a dorastenku Zuzanu Švejdovú na medzinárodnom, pre Talianov až legendárnom Campacciu krose. Ďakujeme.

 


ekipa


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota