V sobotu (12.5.) sa v Skalici v rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina konal jubilejný 10. ročník preteku Kráľ Záhoria MTB maratón.

 

 

Peter Hertl spolu s jeho otcom pripravili pre pretekárov novú trať, ktorá bola rozdelená na 50km, 25km a 25km Fatbike a pozostávala z dlhých výjazdov a technických zjazdov a končila sa na najzaujímavejšom úseku-okruhu Cross Country.

 

Na štart sa celkovo postavilo 239 pretekárov zo Slovenska a Českej republiky. Preteku sa zúčastnil aj domáci pretekár z klubu Kompava H-Triathlon Team Skalica Boris Janata, ktorý pretekal na 25 km trati v kategórii Fatbike. V tejto kategórii vyhral a celkovo obsadil na 25 km trati z 96 pretekárov 9. miesto.

 

 

Ako povedal samotný Boris: „Po nevydarenom úvode sezóny som sa rozhodol urobiť zmenu a vymeniť bajk a pretekať na Fatbiku. Potreboval som nový impulz a práve preto som sa rozhodol pre túto zmenu, keďže na fatbiku sa mi už aj predtým darilo. Pretek som si chcel hlavne užiť, keďže sa konali na domácej pôde a vyhnúť sa najmä technickým problémom, ktoré ma sprevádzajú od začiatku sezóny a nakoniec z toho bol pekný výsledok. Toto víťazstvo mi dodalo stratenú silu a sebadôveru do ďalšej časti sezóny a nakoplo ma hlavne po psychickej stránke. Ďakujem rodine, ktorí tam boli a povzbudzovali ma a boli mojim druhým motorom. Ich podpora bola naozaj cítiť a aj vďaka im sa to podarilo. Takisto som tam stretol priateľov, ktorých som dlhšie nevidel a prehodili zopár slov a tým bol ten pretek ešte krajší.“


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota