14. ročník Trdlofestu otvorí svoje brány v sobotu (19.5.) vo Františkánskej záhradeo 10:00. Počas celého dňa je pre návštevníkov pripravený bohatý kultúrny program.

 

 

Na úvod sa predstaví tanečná skupina TAXIS a festival otvorí krojovaný sprievod mestom s dychovou hudbou, ktorý zabezpečuje Krajská organizácia Únie žien Slovenska
a Okresná organizácia Únie žien Slovenska Skalica. Ďalej sa predstaví Gympel proti rakovine v benefičnom duchu a Gizka Oňová vám ukáže ako uvariť ,,fazolnicu“ lacno a dobre.

Vo večerných hodinách sa divákom prihovorí primátor mesta Skalica Ing. Ľudovít Barát, vyhlásia sa výsledky ochutnávok Skalického trdelníka a najlepšieho červeného vína zo skalického vinohradníckeho rajónu a oficiálne sa otvorí letná turistická sezóna pre rok 2018.
 

Zvyšok večera vyplní ďalší kultúrny program. V ňom sa predstaví českobudejovická folková skupina POUTA, česká legendárna folk-country kapela RANGERS – PLAVCI, slovenská
hudobná skupina LOJZO a program uzavrie česká reggae skupina YOYO BAND .
 

Počas celého podujatia sa môžu návštevníci zúčastniť rôznych súťaží, ako napríklad súťaže v jedení ,,fazolnice“ a trdelníka, a tiež súťaže Upeč si svoj trdelník. Organizátori mysleli aj na najmenších návštevníkov festivalu, pre ktorých budú pripravené rôzne atrakcie ako napríklad tvorivé dielničky, nafukovacie hrady, horolezecká stena, maskoti a iné.
 

Festival bude mať taktiež zaujímavé sprievodné akcie. Historické traktory SVOBODA sa opäť predstavia v Skalici na Námestí slobody ,súčasťou budú jazdy na historických
traktoroch a projekcia filmových dokumentov. Záhorské múzeum ponúka výstavu Jozefa Chrenu – Z tvorby.
 

Počas celého dňa budú pre verejnosť sprístupnené historické pamiatky mesta Skalica zdarma. Návštevníci budú môcť navštíviť tieto pamiatky: Farský kostol sv. Michala + jeho vežu, Dom kultúry, Evanjelický a.v. kostol + jeho vežu, Kostol milosrdných bratov, Rotundu sv. Juraja, Františkánsky kláštor, Františkánsky kostol, Mlyn bratov Pilárikových, Ľadovňu, Jezuitský kostol a Expozíciu kníhtlače. V deň konania Trdlofestu bude Turistická informačná kancelária mesta Skalica otvorená od 10:00 do 18:00 hod. Návštevníci tu dostanú informácie o pamiatkach a podujatiach, budú mať k dispozícii množstvo propagačných materiálov, tiež možnosť zakúpiť si suveníry a pod.
 

Počas Trdlofestu na Vás čakajú nezabudnuteľné zážitky v podobe tradícií, hudby, výstav a zábavy pre rôzne vekové kategórie.


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota