Počas víkendu (10.-13.5.) sa zúčastnil Seničan Juraj Hlávek, v tejto sezóne na posledných medzinárodných plaveckých pretekoch, Vienna international swim meet 2018 vo Viedni.

 

Foto: Romana Masárová

 

Vo Viedni plával jeho najsilnejšie disciplíny 50, 100 motýľ a 100 kraul. Plával tesne za jeho osobným rekordom a umiestnil sa na 2. mieste v 50 a 100m motýľ. Podarilo sa mu zaplávať osobný rekord v disciplíne 100m kraul a s časom 52,12s zaplával druhý najrýchlejší čas na Slovensku.

 

 

Juraj zaplával v apríli (20.-22.4.) na medzinárodných pretekoch v Grazi najrýchlejší slovenský čas na 100 motýľ. Prvý krát v živote pod hranicou 55 s. Čas 54,75s mu v Grazi zaistil bronzovú medialu, prvé miesto obsadil plavec z Izraela a druhé z Rakúska. Zároveň týmto časom zaostal len 0,34s za 9 rokov starým slovenským rekordom Norberta Trudmana z majstrovstiev sveta v Ríme 2009. “Zostal som príjemne prekvapený zo 100m motýl, keď som prvý krát plával pod 55s a kúsok za slovenským rekordom. V Grazi je super bazén, kvalitná konkurencia a výborná atmosféra ktorú vytvorili hlavne moji teamoví spoluplavci a tréner Matúš Putala, ktorý nás v bazéne trpezlivo denne pripravuje.” povedal pre Záhorí.sk Juraj Hlávek po súťaži v Grazi.

Juraj je so sezónou spokojný, “Plával som v osobným rekordoch, zasa som sa posunul o kus ďalej na všetkých disciplínach. Avšak nepodarilo sa mi plávať úplne podľa mojich očakávaní. Leto strávim zasa na americkej pláži ako plavčík a v septembri sa vraciam na štartový blok.” dodal pre Záhorí.sk

 


.

BM: Ustekana sobota