Malacky by mohli mať novú celomestskú kultúrnu akciu. Ako informoval primátor mesta Juraj Říha, jedinečným podujatím v regióne by bol Veľkonočný festival.

 

Primátor mesta Juraj Říha

 

Vedenie mesta však zvažuje aj jesenné Malacké hody: „V hlave nosím novú ideu. Chcel by som dvojdňový veľkonočný festival, pretože taký nie je široko-ďaleko nikde. Nevnímal by som ho náboženským pohľadom, ale ako ľudovú oslavu šibačky. Zvažujem však aj Malacké hody, preto budem pozorne počúvať názory obyvateľov.“ Obe podujatia by boli kombináciou tematických trhov spojených s ľudovým hodovaním.

 

V aktuálnom volebnom období nastali viaceré zmeny v organizácii najväčších celomestských podujatí. Zaviedli sa nové celotýždňové vianočné trhy v rámci Adventných Malaciek v centre mesta, najväčšie regionálne podujatie Prvomájové Malacky sa zväčšili a vytvorili samostatné programové zóny s vlastnou gastroponukou.

 

Zmenou prešiel aj Deň detí, ktorý sa presunul z letného kúpaliska do centra mesta a spojil sa s podujatím Malacká šošovica. „Mám veľkú radosť, keď vidím život v centre mesta a tie úžasné deti, ktoré sa zo všetkého tešia. Potvrdilo sa mi, že Malačania sa chcú stretávať a zabávať sa, čoho dôkazom bolo obrovské množstvo ľudí, ktorí sa pohybovali medzi farmárskym dňom detí a šošovicou v parku. Deň detí sa jednoducho vydaril na jednotku,“ zhodnotil primátor.

 

Ľ. Pilzová


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

BM: Ustekana sobota