Nedeľa (3.6.) patrila v BBM Malacky bowlingu, kde vyvrcholila Malacká Saturn Liga pre ročník 2017/18. Okrem hlavnej kategórie, o víťaza Saturn Ligy, sa hralo v ďalších troch kategóriách.

 

Do finále v každej kategórii postúpili z play off štyria hráči. Finále malo dva kroky, v prvom kroku odohral každý hráč štyri hry, na každej dráhe jednu hru. Súčet týchto hier určil poradie pre nasadenie do druhého finálového kroku, k.o. súbojov.
 

Finálový deň odštartovali naši juniori. Do prvého finálového kroku nastúpili len traja hráči. Simona Horváthová sa žiaľ nemohla zúčastniť pre iné povinnosti, a tak obsadila konečné 4.miesto. Prvý krok najlepšie zvládol František Závoník. V k.o. súboji o postup do finále v kategórii juniori sa tak stretli Patrik Walter a Richard Foltýnek. Menej sa darilo Richardovi Foltýnkovi. Ktorý tak obsadil konečné 3. miesto. V napínavom finále sa stretli František Závoník a Patrik Walter. Víťazstvo Saturn Ligy v kategórii Juniori si vybojoval Patrik Walter.

 

 

 

V kategórii „B-skupina“ si na svojho finálového súpera počkal Stanislav Kostolanský. Janka Beleš si najprv poradila s najstarším účastníkom ligy, Jozefom Holešom, ktorý tak obsadil konečné 4.miesto, potom v druhom k.o. aj s Amirom Salibom , ktorý si odniesol pohár za 3. miesto. Janka obsadila druhé miesto, keď ju vo finále porazil Stanislav Kostolanský, ktorý tak vyhral túto kategóriu.
 

Nasledovala kategória seniorov. Prvý krok najlepšie zvládol Jozef Orth, ktorý si počkal na svojho súpera. V prvom k.o. súboji sa stretli Miloš Lalík a Miroslav Janeček. Najtesnejším rozdielom, o jeden bod, ďalej postúpil Miloš. Miroslav Janeček tak obsadil konečné 4. miesto. V druhom k.o. na Miloša čakal Jaroslav Foltýnek. Z víťazstva postupu do finále sa tešil opäť Miloš. Tretie miesto si tak odnáša Jaro Foltýnek. Milošovu spanilú jazdu sa vo finále nepodarilo zastaviť ani Jozefovi Orthovi, a tak sa víťazom Saturn Ligy v kategórii Seniori stal Miloš Lalík.

 

 

Na záver prišla na rad hlavná kategória, kde sa hralo o celkové víťazstvo v Saturn Lige. Už v prvom finálovom kroku bolo vidno, že vo finále sú najlepší hráči ligy. Všetci predvádzali pekné výkony a rozdiely boli minimálne. Prvým finalistom sa stal Boris Sloboda, ktorý vyhral prvý finálový krok. V prvom k.o. súboji nastúpilili proti sebe, víťaz základnej časti Saturn Ligy, Roman Ondrovič a Miroslav Irha. Tento súboj znamenal stop a 4. miesto pre Romana Ondroviča. V druhom k.o. však Miro Irha nestačil na Františka Závoníka, a obsadil konečné 3. miesto. Veľké finále si tak zahrali Boris Sloboda a František Závoník. Finálová hra nevyšla Borisovi, ktorý par krát zaváhal a obsadil tak celkové 2. miesto. Skvelou hrou si víťazstvo odniesol František Závoník.

 

 

Udelili sme ceny aj za najlepšie výkony v sezóne. Za najvyššiu hru v sezóne si ocenenie odniesli až dvaja hráči, Miroslav Irha a František Závoník, ktorí zahrali zhodne 278. Miroslav Irha vytvoril nový ligový rekord na tri hry súčtom 711 bodov.

Všetkým gratulujeme.

Boris Sloboda

 


.

BM: Ustekana sobota