Malacké kúpalisko oficiálne otvorilo svoje brány v piatok 8. júna. Predpremiéru však už má za sebou. Počas troch dní, od 1. do 3. júna, bolo otvorené v rámci skúšobnej prevádzky, aby sa mohli otestovať nové prvky bazénovej technológie v reálnych podmienkach.

 

Foto: Otano

 

„Každé leto sa snažíme priniesť niečo nové, aby sme zvýšili kvalitu našich služieb,“ hovorí šéf malackých športovísk Dušan Rusňák a vyratúva prehľad noviniek: „Máme zrekonštruovaný vstup s rampou a chodníkom, čo ocenia najmä mamičky s kočíkmi. Vymenili sme už aj posledný z troch pieskových filtrov bazénovej vody, takže voda bude ešte čistejšia. Malý bazén je napojený na novú samostatnú technológiu, čo znamená, že môžeme vodu ohrievať na 28 – 30 stupňov.“ Ďalšou novinkou je posed pre plavčíka na druhej strane bazéna, vďaka čomu budú mať vyššiu bezpečnosť aj návštevníci, zdržiavajúci sa na tejto strane areálu.

 

Termín otvorenia kúpaliska je každý rok iný, pretože všetko závisí nielen od počasia, ale aj od množstva prác, ktoré treba urobiť. Tak napríklad v roku 2015 sa otváralo 13. júna, v roku 2016 to bolo 23. júna a vlani sme sa prvýkrát mohli okúpať 3. júna. V čase, keď vychádza toto číslo Malackého hlasu, sa dolaďujú posledné detaily, aby sa všetko stihlo načas pripraviť. Od piatka 8. júna ste vítaní na malackom kúpalisku. Ďalšie informácie nájdete na www.adhocmalacky.sk alebo na facebookovej stránke Letné kúpalisko Malacky.

 

-lp-


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota