V nedeľu 17.6.2018 sa uskutoční prvý ročník podujatia, ktoré dáva možnosť šikovným umelcom predstaviť seba a svoje výrobky verejnosti.

 

 

V príjemnom prostredí mestského parku budú môcť obyvatelia Senice spoznať tvorivých ľudí a podporiť ich kúpou výrobkov, ktoré sú originálne, ručne a s láskou robené. Všetky výrobky sú jedinečné nápadom, prevedením alebo použitými materiálmi.

Na svoje si prídu nielen dámy vďaka predajcom bižutérie, oblečenia, parfémov či iných štýlových doplnkov ale aj páni či deti. Nebude chýbať stánok s módnymi motýlikmi, tričkami patentov, ale aj veselými ponožkami, ktoré je škoda skrývať. Hračky, originálne medovníčky, dizajnové praktické doplnky do domácnosti, či dekorácie sú ideálnym darčekom pri každej príležitosti. Výrobky dokážu svojím prevedením osloviť rôzne vekové kategórie.

Svoje mlsné jazýčky návštevníci potešia v stánku s palacinkami, kávou ale i poctivým vínkom z rodinného vinárstva. Sprievodný program je zameraný hlavne na deti a má dôležitý ekologický podtón.

Prostredníctvom hravého workshopu od Malé veci, budú deti učené ako narábať s každodenným odpadom a aký dopad má jeho tvorba na naše prostredie a planétu. Taktiež sa môžu rodičia s deťmi tešiť na interaktívne divadielko v podaní mladej umelkyne Kláry Jedinej
zo Senice. Pripravené budú aj ďalšie aktivity pre detských návštevníkov v spolupráci s Europe Direct, miestnymi hudobninami JIMMYMARKET a Senickým projektom Usmej sa a zmeň svet.

 

Cestovateľská prednáška poteší každého dobrodruha aj toho pasívneho. Krásnu no zároveň drsnú africkú krajinu Keňa priblíži cestovateľka Seničanka Martina Sládečková, ktorá v nej strávila mesiac ako dobrovoľníčka – učiteľka. Turistickú reportáž z rezortu rozhodne nečakajte.

O hudobný program sa postará skvelý hudobník Richard Havel.

Celá akcia sa ponesie v modernom duchu, ktorý spája tradičné metódy a materiály s tými novými. Srdečne pozývame oddýchnuť si, porozprávať sa, vymeniť si skúsenosti, potešiť sa krásou a talentom úžasných ľudí.

 

Miesto konania:  Mestský park- okolie DAVu, Sadová 641/18, Senica
Čas: 9:00-17:00

Sprievodný program:
10:00-13:00 Workshop s Malé veci (pre deti, ekologická tematika)
9:00-12:00 Poď si zahrať – JIMMY stage (nájdi si svoj nástroj, hudobniny JIMMYMARKET)
13:00-14:15 Richard Havel (hudba)
14:30-15:45 Tulkáčik a Klára (interaktívne divadlo, Klára Jediná)
15:45-16:45 Čo o Keni nevygúgliš – Cestovatelská prednáška (Martina Sládečková)
15:00-17:00 Workshop s Malé veci (pre deti, ekologická tematika)
Počas celého dňa: Usmej sa a zmeň svet (Dominika Kováčová), Europe Direct stánok, Reiffeisen bank stánok


.

BM: Ustekana sobota