Pri colnej kontrole zaistili colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy kamión plne naložený tabakovou surovinou. Celkovo zaistili takmer 12 ton tabakovej suroviny.

 

 

V uplynulých dňoch colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy vykonávali colnú kontrolu, počas ktorej na hraničnom priechode Brodské zastavili a skontrolovali kamión s rumunským evidenčným číslom. Ten v ložnom priestore prepravoval 99 kartónov tabakovej suroviny – konkrétne tabakových listov pochádzajúcich  z Bulharska. Celková hmotnosť nákladu sa po dôslednej kontrole vyšplhala na 11 888 kg.

 

Príjemcom mala byť slovenská obchodná spoločnosť s konateľom tureckej národnosti. Táto spoločnosť však nemala povolenie na obchodovanie s tabakovou surovinou. Preto z dôvodného podozrenia, že tabaková surovina súvisela s porušovaním daňových predpisov, colníci z KÚFS uvedený tovar zaistili a obsah poslali na kontrolu do colného laboratória. Rozbory majú potvrdiť či ide o tovar podliehajúci spotrebnej dani.

 

 

 

 

V prípade, že pôjde o tabakovú surovinu podliehajúcu spotrebnej dani, spotrebná daň zo zaistenej tabakovej suroviny by predstavovala cca 880 000 eur. KUFS po vykonaní potrebných procesných úkonov prípad odovzdá správcovi dane a následne vyšetrovateľovi finančnej správy na ďalšie konanie.


.
Toto je čítané

BSK ocení rodáka zo Zohoru, národného umelca Albína Brunovského

Akademický maliar a tvorca poštových známok SR, venujúci sa oceľorytine Martin Činovský,…

BM: Ustekana sobota