Chcete spropagovať aj vaše podujatie, pošlite nám ho na adresu kamven@zahori.sk a radi ho zaradíme do prehľadu podujatí.

CIBULAFEST 2018 – viac v článku!
štvrtok – nedeľa | Areál pri letisku Holíč
Počas troch dní sú pripravené zvučné mená SK/CZ scény, (POP, ROCK, FOLK, SKA, REGGAE, HIP HOP, DJs, adrenalínové a zábavné atrakcie pre deti i dospelých, prekvapenia v podobe vodných atrakcií, pozornosť budeme tento rok venovať sociálnemu zabezpečeniu ako i širokej ponuke v gastronomickom vyžití a veľa ďalších noviniek.

 

piatok 20.7.

Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka (Film)
17:00 | Kino Záhoran Malacky

V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partievydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si odzvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje došarmantej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je vskutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov.


Kým prišla búrka (Film) 
20:00 | Kino Záhoran Malacky

Tami Oldham (Woodley) a Richard Sharp (Claflin) sú dobrodružné povahy. Vďaka náhode sa stretli, zamilovali sa a teraz si užívajú jeden druhého. Obaja milujú plavbu po mori a preto sa vo dvojici vydajú na dlhú cestu krížom cez oceán. Netušia, že sa blíži jeden z najsilnejších hurikánov v histórii ľudstva.


Summer dance weekend 
21:00 | Disco club Jama Senica


Party w/Santy 
21:00 | Fenix club Senica

 

 

sobota 21.7.
Svätojakubský jarmok 
7:00 | Areál pri KD Jakubov


DIVADIELKO SLIMÁK ŠTEFAN
10:00 | Komorné divadlo Stupava


Vláčikom Záhoráčikom na Plavecký hrad a rozhľadňa na Vápennej
10:00 | Bratislava Hl. Stanica


XI. ročník o pohár starostu obce Radošovce
13:00 | Futbalové ihrisko Radošovce


2. Zachnov Beerpong Bash
13:00 | Hohenau an der March


TANEČNÁ ZÁBAVA 
18:00 | Obec Prietrž


Stretnutie obranárov 
18:00 | Ihrisko Závod


Mrakodrap (Film) 
20:00 | Kino Záhoran Malacky

Perla je najvyššia a zároveň najviac zabezpečená a strážená budova na svete. Napriek tomu jeho majitelia najmú skúseného bezpečnostného experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálne potvrdil. Všetko prebieha rutinne až do okamihu keď vypukne v mrakodrape požiar, čo však nie je spôsobené technickou chybou ako sa následne preukáže.


Summer vibes
21:00 | Disco club Jama Senica


Alcapaul + DJ A.K.M
21:00 | Fenix club Senica


VI. Ročník Nočnej hasičskej súťaže o putovný pohár DHZ Sološnica
21:00 | Ihrisko FK Sološnica
VI. ročník nočnej súťaže hasičských družstiev mužov a žien o Putovný pohár DHZ Sološnica a 5. Kolo Záhoráckej hasičskej ligy.

 

 

nedeľa 22.7.
Rozprávkové popoludnie 
16:00 | Kaštiel Malacky


Mamma Mia! Here We Go Again (Film)
20:00 | Kino Záhoran Malacky

Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! vtrhol do kín po celom svete. Len na Slovensku sa na tejto party v kinách zúčastnilo viac ako 125 tisíc divákov, ktorí od vtedy túžobne čakajú na druhé pokračovanie. Síce to trvalo relatívne dlho, ale zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanú diváci hneď dva príbehy v jednom filme!

 

 

 

pondelok 23.7.
Prímestský tábor
10:00 | Obec Gbely


LETNÉ DETSKÉ DNI
13:00 | MCK Malacky


NORTHAMPTONSHIRE COUNTY YOUTH ORCHESTRA & COUNTY YOUTH CHOIR
18:00 | Jezuitský kostol Skalica

 

utorok 24.7.
Juraj Snopek: AKO SI ZOSTAVIŤ RODOKMEŇ
19:00 | Kaštiel Malacky

 

streda 25.7.
Letné Párty Stredy
21:00 | Disco club Jama Senica

 

 

Výstava
Holíč fotoobjektívom
15.6. – 31.7. ut – ne 10:00 – 18:00 | Mestské múzeum a galéria (Bernolákova ulica) Holíč

Prehliadky
Prehliadka pamiatok mesta Skalica – sprístupnené zdarma spolu so sprievodcom.
Cez letnú turistickú sezónu počas víkendov t.j. každý
piatok     14:00 – 18:00
sobotu    10:00 – 18:00
nedeľu    14:00 – 18:00

Rotunda sv. JurajaRotunda sv. Juraja – prospekt

Pôvodne románska stavba pochádza pravdepodobne z prelomu 12. a 13. storočia (najnovšie sa však uvádza i prvá polovica 11. storočia). V neskorších dobách bola goticky a barokovo prestavaná. Horná časť, spojená s opevnením, plnila obrannú funkciu, spodná časť slúžila ako kaplnka. – Virtuálna prehliadka 

Františkánsky kostola kláštorFrantiškánsky kostol Sedembolestnej Panny Mária a kláštor – prospekt

Budovy kostola i kláštora boli v uplynulých storočiach niekoľkokrát prestavované a rozširované. Ku komplexu dnes patrí okrem kláštornej budovy, kostola, tzv. rajského dvora aj tzv. Čierna kuchyňa, kde sa pripravuje Skalický trdelník tradičným spôsobom.

Dom kultúryDom kultúry – prospekt

Secesná budova sa dodnes zachovala v pôvodnom stave. Projekt spracoval architekt  Dušan Jurkovič, ktorý sa inšpiroval ľudovým staviteľstvom. Stavbu zdobí vonkajšia mozaiková dekorácia od Miloša Aleša, steny a oponu veľkej divadelnej sály zdobia maľby s figurálnou tematikou od Jožu Úprku a Antoša Frolku. V časti prvého poschodia sa nachádza stála expozícia Záhorského múzea a galéria Júlia Korezsku.

Námestie slobodyFarský kostol sv. Michala Archaniela a veža kostola – prospekt

Pôvodne jednoloďový kostol bol v období neskorej gotiky prestavaný na trojloďovú baziliku. Kostol viackrát vyhorel, bol prestavovaný a opravovaný. Pôvodnú stavbu dopĺňa mohutná veža, ktorá ponúka výhľad na Skalicu a jej okolie. – Virtuálna prehliadka

Jezuitský kostolJezuitský kostol sv. Františka Xaverského – prospekt

Z umelecky hodnotnej výzdoby kostola sa zachovala architektúra a štuková výzdoba hlavného oltára, časť fresiek v bočnej kaplnke Panny Márie, kde sa nachádza vchod do krýpt a oltárny obraz, ktorý patrí k najväčším na Slovensku. V roku 2011 prešiel komplexnou rekonštrukciou a dnes je dominantou kultúrno-poznávacieho cestovného ruchu v Skalici.

LedovňaĽadovňa – prospekt

Ľadovňa sa v minulosti používala na uschovanie potravín. Ľad do ľadoví sa na psích záprahoch zvážal z priľahlých vodných plôch. Komplex mestských ľadovní a pivníc patrí k významným a  atraktívnym dokladom novovekých dejín skalického mestského hospodárstva a je vzácnou technickou pamiatkou.

Mlyn bratov PilárikovMlyn bratov Pilárikových – prospekt

Pôvodne vodný mlyn v 20-tych rokoch kúpili bratia Pilárikovci. Starý mlyn zbúrali a postavili nový moderný trojposchodový na elektrický pohon. Mlyn potom desaťročia slúžil Skaličanom i okolitým obciam až do roku 1962, kedy bol definitívne zatvorený. V súčasnosti je zrekonštruovaný a sprístupnený verejnosti.

Paulínsky kostolKostol sv. Pavla Pustovníka a paulínsky kláštor

Neskorobarokový komplex postavili príslušníci rádu sv. Pavla Pustovníka v rokoch 1715 – 1725. Kostol sa v súčasnosti nevyužíva na cirkevné účely, kláštor je v súkromnej držbe. Mobiliár lode kostola je neskorobarokový a pochádza z 1. polovice 18. storočia.

 

Evanjelický kostol

Evanjelický kostol – prospekt

Tolerančný klasicistický kostol s prvkami  neskorého baroka. V roku 1938 k nemu bola pristavaná veža podľa projektu arch. Dušana Jurkoviča s nápisom „Pamiatke Komenského 1650“. Interiér kostola má klasicistickú drevenú výzdobu.

 

Kostol bratov MilosrdnýchKostol Najsvätejšej Trojice a kláštor milosrdných bratov – prospekt

Kostol najsvätejšej Trojice bol postavený v rokoch 1645 – 1650 pôvodne ako evanjelický.  Po prestavbách a rozšírení podľa projektu M. M. Harminca slúži objekt kláštora naďalej ako nemocnica. V celku je kostol Najsvätejšej trojica je vzácnou pamiatkou barokového umenia.

 

Bez záruky – zber dát internet.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota