Polícia včera (1. 8.) opäť zasahovala pri nehode motocyklistu. Tento krát zariskoval iba 14-ročný chlapec, ktorý sa posadil poobede na skúter CPI Formula. Bez dostatočných skúseností prechádzal obcou Gbely, kde v križovatke miestnych komunikácií nedal prednosť prichádzajúcemu autu Škoda Felícia.

 

 

Vzápätí došlo k čelnej zrážke a chlapca ratovali privolaní záchranári. Podľa predbežnej lekárskej správy by nemal mať chlapec ťažké zranenia. Policajti na mieste zistili, že chlapec jazdil na skútri bez vodičského oprávnenia. Okolnosti, za ktorých sa dostal k motorke, polícia preveruje. Pri nehode sa nik iný nezranil. Polícia zadokumentovala dopravnú nehodu ako priestupok v doprave.

 

 

Polícia eviduje v prvom polroku 2/3 nehôd, ktoré sa stali práve v obciach na účelových a miestnych komunikáciách. V súvislosti s touto nehodou preto apelujeme najmä na rodičov, aby nepodceňovali nápady a odvahu svojich detí. Pre takéto prípady doporučujeme aj v domácom prostredí si veci riadne zabezpečiť. Vozenie detí po obecných uličkách je bezpečné len do chvíle, kým dieťa neprekvapí situácia, ktorú vzhľadom na skúsenosti nie je pripravené zvládnuť.

 

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota