V týchto letných mesiacoch prebieha celoslovenská preventívno-informačná kampaň Policajného zboru „Nezabudni na mňa v aute!“, ktorej cieľom je upozorniť nielen rodičov ale i širokú verejnosť na skutočnosť, že nechať dieťa vo vozidle bez dozoru je nezodpovedné a životu nebezpečné.

 

 

Policajný zbor opakovane eviduje prípady, kedy rodičia ponechali v motorovom vozidle dieťa osamote bez dozoru dospelej osoby. Stali sa aj prípady, kedy dieťa samotne ponechané vo vozidle malo zdravotné problémy, v niektorých prípadoch toto konanie viedlo až k smrti. S prihliadnutím na konkrétne skutočnosti a okolnosti prípadu sa zodpovedné osoby takýmto konaním môžu dopustiť trestného činu opustenia dieťaťa, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov a v prípade mladšieho dieťaťa ako 6 rokov trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

Aj všímaví občania nie sú ľahostajní k takýmto prípadom a oznamujú telefonicky na políciu prítomnosť opusteného dieťaťa alebo zvieraťa v motorovom vozidle na parkoviskách. Už niekoľko minút v rozhorúčenom vozidle v týchto horúcich letných dňoch je pre zdravie a život veľmi nebezpečné.


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota