3. víkend – 3. pretek skalického kros triatlonistu Borisa Janatu. V sobotu 18.8.2018 štartoval boris na preteku svetovej série XTERRA, ktorý sa tento krát išiel ako European Championship v Nemecku (XTERRA European Championship Germany 2018 Zittau).

 

 

Pretekalo sa na objemoch 1,5 km plávania, 36 km MTB a 10 km terénny beh. Pretek mal početné zastúpenie z rôznych krajín sveta, nakoľko sa jednalo o ME v XTERRA, kde sa na štart postavilo celkovo 315 pretekárov z toho bolo 52 PRO pretekárov, po ktorých štartovali pretekári z vekových kategórií v druhej vlne.
Takto nám Boris opísal preteky: „Chvíľu mi trvalo kým som si našiel dobrú pozíciu a plával si svoje, nakoľko to bol naozaj boj o každý centimeter v takej mase ľudí. Plávali sa dva 750m okruhy s výbehom po pláži. Cyklistika bola náročná, tak ako si ju pamätám z minulého roka, až na to, že tento rok bolo sucho, ani jednej kaluže na trati a doslova som si ju užil a bavil sa, no zároveň dával pozor, pretože tam boli náročné technické zjazdy po kameňoch. Do behu som dal všetko, čo vo mne ešte bolo a do cieľa dobehol na 3. mieste v kategórií muži 20-24 rokov a celkovo 23. mieste vo vekových kategóriách. Pretek to bol naozaj pekný a náročný a už bola cítiť aj únava z predchádzajúcich závodov a cestovania. Teraz si trochu oddýchnem a postupne začnem prípravu na XTERRA WORLD CHAMPIONSHIP HAWAII 2018. Chcem poďakovať najmä mojej rodine, ktorá mi fandila a povzbudzovala na týchto ťažkých pretekoch, pretože bez nich by to nebolo možné a aj vďaka im som sa dostal až sem. ĎAKUJEM.“


.

BM: Festival Záhrad