Vianoce sa už blížia a neodmysliteľne k ním patria vianočné trhy. V poslednej dobe ich robí väčšina miest ale i dedín na okolí. Svoje tradičné miesto na majú s niekoľkoročnou tradício vianočné trhy v susednom rakúskom Hohenau.

Foto: Obmann Horst Böhm

Na tohtoročných (11. – 12. decembra) sa opäť predstaví viac ako tridsať stánkov s kultúrnym programom základnej a umeleckej školy či kostolného zboru.

Vianoce v parku
Pravidelne sa tu počas dvoch dní prezentujú jednotlivé miestne firmy. Varené vína, punče a rôzne, nielen vianočné dobroty, doplnia aj tento rok kultúrne vystúpenia (sobota poobede základná škola, v nedeľu umelecká škola a kostolný zbor) a rôzne akcie predávajúcich.

Foto: Obmann Horst Böhm

Vianoce v parku organizuje AHW – Active Hohenauer Wirtschaft
Združenie, ktorého hlavným cieľom je zlepšenie hospodárskej infraštruktúry a kultúrneho oživenia Hohenau. Organizuje pouličné festivaly s veľkým programom, silvestrovskú party, korčuľovanie na ľade a rôzne iné akcie. Pred sprevádzkovaním hraničného prechodu získali špeciálne povolenie na možnosť prechodu štátnej hranice. Tradičné vianočné trhy (tretí adventný víkend), ktoré pod názvom “Vianoce v parku” organizujú, sa rozrástli na tohtoročných tridsať stánkov.

Vianočné trhy v Moravskom Svätom Jáne
Tradíciu vianočných trhov sme sa pokúšali obnoviť aj v Moravskom Svätom Jáne, bohužiaľ počas minulých ročníkov sa nám nepodarilo zabezpečiť dostatočné množstvo predajcov s “tradičným vianočným” tovarom. Budeme potrebovať impulz na túto obnovu a nápad ako prilákať hlavne miestnych podnikateľov. Tohtoročné vianočné trhy v Moravskom Svätom Jáne budú spojené s vianočným koncertom a uskutočnia sa 18.12. v Kultúrnom dome. Verím, že už o rok sa aj vďaka vám podaria pripraviť vianočné trhy ako sa patrí. O všetko sa obec starať nemôže, treba do organizovania zapojiť väčší počet občanov

Ďalej: Vianočný koncert a trhy v Moravskom Svätom Jáne


.

BM: Ustekana sobota