Na HS Kúty bol nahlásený požiar menšieho rodinného domu v obci Moravsky sv. Ján. Jednalo sa o požiar strechy. Po príjazde na miesto a následnom prieskume, vo vnútri objektu za pomoci ADP prístrojov a vypnutia el. prúdu na susednom priľahlom objekte boli začaté hasebné práce jedným vysokotlakým a jedným D prúdom.

Foto: HaZZ Kúty

Druhý D prúd na ochladzovanie susedného objektu. Po lokalizácii požiaru začali príslušníci s rozoberaním strešnej konštrukcie, aby sa dostali k skrytým ohniskám. Príslušníci vyhádzali zvyšky sena a slamy z podstrešného priestoru. Po uhasení požiaru priestor dovetrali a následné overili, či je požiar dobre zlikvidovaný. Miesto odovzdali majiteľovi. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Foto: HaZZ Kúty

Tatiana Knapová, HaZZ Trnava

— pôvodná správa 10.1. 2010 o 21:40h—

Facebook: Na kanizii horii barakk !!!!! nekomu !
Všetci sme sa stali reportérom. Najväčšia sociálna sieť sa stáva najväčšou spravodajskou stránkou. Požiar dnes večer (10.1.) na Habánskom dvore v Moravskom Svätom Jáne bol toho príkladom.

Prvú správu publikovala pozorná používateľka Facebooku krátko pred 21h: “Na kanizii horii barakk !!!!! nekomu !”. Následne sa rozbehla diskusia. Informácia bola potvrdená. Medzi tým sa správa šírila už aj cez Skype. Do 30 minút bolo možné zdielať prvé fotografie zo zásahu. Už sa aj vďaka Facebooku vie, ktorý “dom” horí.

Foto: Matej Ježek

Prvá správa o požiari na spravodajskom webe Zahori.sk vzniká do 40 minút. Základná informácia je vonku, zajtra ráno už bude správa rozšírená o vyjadrenie hovorcu hasičského záchranného zboru z Trnavy.

Reportérom ste sa stali aj Vy!


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota