Slovenské kadetské reprezentantky vyhrali v poslednom zápase na kvalifikačnom turnaji o postup na ME nad Českom 3:0 a vyhrali C-skupinu v Bardejove.

Reháková č.7 a Pištelaková č.3

Zverenkyne trénerky Evy Kosekovej mali už pred týmto duelom spoločne s sČeskom istý postup na majstrovstvá Európy, ktoré sa na prelome apríla a mája tohto roku uskutočnia v tureckej Ankare. Slovenky vyhrali v Bardejove všetky štyri zápasy a stratili len jeden set.

Na kvalifikačnom turnaji nastúpila aj hráčka Strojára Malacky Mirka Reháková, ktorá je už druhý rok na hosťovaní v ŠŠK Bilíkova. Tento klub je mládežníckou farmou jedného z najlepších slovenských ženských klubov – bratislavského Doprastavu. Mirka patrí v reprezentácii k pilierom základnej zostavy, čo dokázala aj v Bardejove, kde patrila medzi najviac bodujúce hráčky turnaja. Na kvalifikácii sa predstavila v slovenskom drese aj ďalšia Záhoráčka – Nikola Pišteláková zo Studienky, tá už je však hráčkou Slávie UK.

Exkluzívne rozhovory s Mirkou aj Nikolou nájdete na www.svf.sk .

Konečná tabuľka skupiny C (na ME postupovali prvé 2 tímy):
1 SLOVENSKO
2 Česko
3 Fínsko
4 Lotyšsko
5 Estónsko

POZVÁNKA
Po zimnej prestávke sa rozbieha aj druhá polovica 1.ligy mužov. V najbližšom zápase sa predstavia volejbalisti Strojára na domácej palubovke ŠH Malina už v sobotu 15.januára proti farme STU Bratislava – ŠVK Bílikova – v drese ktorej by mal nastúpiť aj odchovanec Strojára Dalibor Baran.
11.kolo Strojár Malacky – ŠVK Bílikova Dúbravka
ŠH Malina o 13:00 a 15:00.

Dušan Rusňák, Foto: Ladislav Lukáč


.

BM: Kralici