Sviatky pominuli a my sme vstúpili do druhej, odvetnej, časti stolnotenisových súťaží. Prinášame Vám krátke zhodnotenie, vystúpenia hráčov ŠK JÁŇAN Moravský Svätý Ján. V súťažnom ročníku 2010-2011 máme šesť ligových družstiev.
Dve družstvá žiakov hrajú III. ligu, v konkurencii ďalších štyroch družstiev. V polovici súťaže sa “A“ družstvo v zložení Šrámková Veronika, Šrámková Erika, Michalovičová Vanda, Brečka Pavol a Zborovjan Lukáš, sa nachádza na druhom mieste s bilanciou štyri víťazstvá a jedna prehra. “B“ družstvo v zložení Martinkovič Damián, Šimková Dominika, Sekulský Adam, Ježková Sára, Gabriš Marek, Štefek Martin, Prušanský Patrik a Kmoško Samuel, s bilanciou dve víťazstvá a tri prehry je na štvrtom mieste. Umiestnenia sú pre klub veľmi slušným zrkadlom záujmu a práce s deťmi. Hlavne výsledky “B“ družstva sú pre nás milým prekvapením. Dúfame že tieto výsledky potvrdia i v ďalších zápasoch a podarí sa nám poskočiť na vyššie priečky. V priebežnom rebríčku hráčov 3. ligy oblasti Senica sa v prvej desiatke nachádza až päť našich hráčov. Šrámková Veronika je priebežne tretia, o štvrté a piate miesto sa delia Šrámková Erika a Michalovičová Vanda, na siedmom mieste je Martinkovič Damián a desiata v priebežnom poradí je Šimková Dominika.

Muži hrajú v troch družstvách.
“A“ družstvo hrá V. ligu oblasti Senica, v ktorej sa nachádza desať družstiev. V polovici súťaže sa Naše družstvo nachádzalo na deviatom (predposlednom mieste) s bilanciou jedno víťazstvo, jedna remíza a sedem prehier. Naše mladé družstvo v zložení Michalovič Marián, Polák Stanislav, Štvrtecký Jakub a Kunštek Kamil len získava skúsenosti z vyššej ligy. Na výpomoc “A“ družstvu z druhých družstiev prišli Brečka Samuel, Vrbík David, Hajdin Michal a Šrámek Peter. V prvej časti neodohral ani jedno stretnutie náš minuloročný najlepší hráč Mračna Vladimír. Sme radi, že posledné zápasy zabodovali a posunuli sa na predposledné miesto. V priebežnom rebríčku hráčov 5. ligy oblasti Senica sa Michalovič Marián nachádza na dvanástom mieste a Polák Stanislav na tridsiatom mieste.
Tento víkend “A“ družstvo odohralo stretnutie s družstvom PROPIA Kúty C. V zložení Michalovič Marián (2 vyhraté zápasy zo 4), Polák Stanislav (3 zo 4), Štvrtecký Jakub (1 z 2), Kunštek Kamil (0 z 2) a Mračna Vladimír (3 zo 4) sme vyhrali v pomere 10:8 a posunuli sme sa na ôsme miesto. Štvorhru v zložení Mračna, Polák chlapci vyhrali. Nedarilo sa dvojici Michalovič, Kunštek, ktorý svoj zápas prehrali.

“B“ družstvo hrá VI. ligu oblasti Senica, ktorú hrá desať družstiev. V polovici súťaže sa nachádzalo na výbornom šiestom mieste s bilanciou štyri víťazstvá a päť prehier. Naše družstvo v zložení Brečka Samuel, Vrbík David, Hajdin Michal, Šrámek Peter, Poláčková Katarína, Šrámková Veronika, Michalovičová Vanda a Šrámková Erika sa okrem Brečku, Šrámka a Poláčkovej zoznamuje so zápasmi V. ligy. V jednom zápase vypomohol z “A“ družstva Michalovič Marián. Ani na jeden zápas nenastúpil pre zranenie Salay Pavel. V priebežnom rebríčku hráčov 6. ligy oblasti Senica sa Brečka Samuel nachádza na šiestom mieste a Vrbík David na dvadsiatom deviatom mieste. V tomto mužstve vyrastá konkurencia “A“ družstvu. Chce to trochu trpezlivosti a výsledky nenechajú na seba dlho čakať. Dúfame, že v druhej časti ešte poskočíme a umiestnime sa do piateho miesta.
Zápas “B“ družstva s Borským Mikulášom bol odložený na 24.1.2011.

“C“ družstvo hrá takisto VI. ligu ako naše “B“ družstvo. V polovici súťaže sa nachádzalo na poslednom desiatom mieste s bilanciou desať prehier. Naše družstvo v zložení Diviak Ján, Toufar Miloš, Krištofec Mário, Blažek Adam, Krammerová Natália, Krammerová Zuzana, Hrica Jozef, Kmoško Ondrej a Martinkovič Damián. V družstve sú hráči, ktorí sa zoznamujú so súťažnými zápasmi a naberajú skúsenosti za „zeleným stolom“. Hráči doteraz nehrali pravidelne žiadnu súťaž a starších dopĺňajú naši mládežníci. Dúfame, že sa im podarí vyhrať aspoň jeden zápas. V priebežnom rebríčku hráčov 6. ligy oblasti Senica sa Diviak Ján nachádza na tridsiatom prvom mieste a Toufar Miloš na tridsiatom deviatom mieste.

Cez víkend odohrali stretnutie v Skalici proti domácim Sokolom. V zložení Diviak Ján (3 vyhraté zápasy zo 4) , Toufar Miloš (2 zo 4), Blažek Adam (1 vyhraté zápasy zo 4), Krammerová Zuzana (0 z 2) a Kmoško Ondrej (0 z 2) sme prehrali 12:6, ale získali najlepšie skóre zápasov. Doteraz sme nevyhrali šesť zápasov v jednom súboji.

Prvú ligu žien hrajú naše hráčky Šrámková Veronika, Šrámková Erika, Michalovičová Vanda, Poláčková Katarína, Šimková Dominika a Ježková Sára. Dievčatá získavajú veľmi cenné skúsenosti z I. ligy. Doteraz však prehrali všetky zápasy, čo znamená že sa nachádzajú na chvoste ligovej tabuľky. Veríme však, že čoskoro prekročia svoje tiene a začnú postupne zbierať bodíky. Pre naše mladé hráčky sú to nezaplatiteľné skúsenosti.

Cez víkend odohrali turnajovým spôsobom 7.kolo s hráčkami STK Nové Zámky 0:10 a s hráčkami Doprastav Zvolen 1:9.

Najbližšie nás čakajú tieto zápasy:
V.liga 11. kolo
21.01.2011 (pi) 18:00  ŠK JÁŇAN Moravský Sv. Ján “A” – Sokol Skalica “C” – v telocvični ZŠ Sekule, vstup od školského ihriska

VI.liga 11. kolo
22.01.2011 (so) 18:00  TJ Slovan Šaštín – ŠK JÁŇAN Moravský Sv. Ján “B” v Kultúrnom dome Stráže
23.01.2011 (ne) 10:00  ŠK JÁŇAN Moravský Sv. Ján “C” : STO Unín “B” – v telocvični ZŠ Sekule, vstup od školského ihriska

Držte nám palce, aby sa nám darilo v odvetnej časti a aby sme dosahovali čo najlepšie výsledky. Vopred Vám za podporu ďakujeme a tešíme na stretnutie s Vami

Ondrej Kmoško


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota