Na OR HaZZ v Senici bol v stredu o 11. mája 2011 o 04:53 hod. cez IZS v Trnave nahlásený požiar prístavby rodinného domu v obci Bílkove Humence, okr. Senica.

Na miesto udalosti bola vyslaná jednotka HaZZ z hasičskej stanice v Senici, štyria príslušníci s technikou Iveco Cas 30 a Nissan Navara. Po príjazde na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že horí v prístavbe novostavby pri garáži, kde bol uložený materiál na novostavbu.

Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru boli použite tri „C“ prúdy a vysokotlaký prúd. Požiarisko bolo monitorované termokamerou. Pri likvidácii požiaru bolo zistené, že sa v garáži nachádzajú dve plynové nádoby, ktoré boli vynesené na voľné priestranstvo, kde boli ochladzované. Po likvidácii požiaru bola rozobratá konštrukcia prístrešku a dohasené jednotlivé ohniská požiaru.

Po zistení potrebných údajov a odovzdaní požiariska majiteľke sa jednotka o 07:00 hod. vrátila na základňu. Škoda vzniknutá požiarom bola vyčíslená vo výške 4 000.- €. Príčinou vzniku požiaru bola nedbanlivosť a neopatrnosť pri manipulácii s otvoreným ohňom. Majiteľke rodinného domu bola uložená bloková pokuta.

Ivan Peťko


.

BM: Ustekana sobota