1.apríla 2011 prebehol na skalickom futbalovom ihrisku zápis detí do futbalovej školičky. Futbalovú školičku v Skalici založilo Mládežnícke futbalové centrum Viktória ,ktoré bude s týmto projektom spolupracovať so skalickým futbalovým klubom MFK.

Zápis detí do futbalovej školičky sa stretol s veľkým ohlasom,na prvý tréning prišlo asi 40 detí. Vo futbalovej školičke sa deťom venuje mládežnícky tréner s Euro B Licenciou Vladimír Winkler, ktorý spolu so svojimi asistentmi majú rozdelené deti do dvoch vekových skupín. Vo futbalovej školičke sú deti vo veku od 5 do 8 rokov. Deti sa hravou formou učia základom športovej činnosti a futbalovej hry. Po dosiahnutí 8.roku tieto deti plynule prtejdú do prípravky MFK Skalica. Chlapci si po takmer dvojmesačnej činnosti vyskúšali aj futbalový zápas a absolvovali aj svoj prvý futbalový turnaj v živote. V tomto kolektíve sa už ukazujú aj prvé futbalové talenty. Tréningy futbalovej školičky prebiehajú každú stredu a piatok o 16:30 na umelom ihrisku futbalového štadióna v Skalici. Deti pochádzajú zo Skalice a z blízkeho okolia.

Táto futbalová školička má aj svoju webstránku www.mfcviktoriaskalica.estranky.sk, kde sú všetky potrebné informácie pre rodičov a fanúšikov najmenších futbalistov.

Poslaním tejto školičky je rozdávať deťom radosť z pohybu, futbalu a prítomnosti rovesníkov. Medzi rodičmi sa teší táto školička veľkej obľube, prvé reakcie rodičov sú veľmi dobré, stále prichádzajú noví a noví adepti futbalu. Deti sú doslova pobláznené do futbalu, nevedia sa dočkať najbližšieho zápasu a tréningu. Deti majú už aj osobný kontakt s futbalom dospelých. Boli pri vyvádzaní futbalistov an ozajstný majstrovský zápas z čoho mali veľký zážitok.

Poďakovanie za možnosť vytvorenia futbalovej školičky v Skalici patrí výboru MFK Skalica, konkrétne pánovi Milanovi Romanovi a Petrovi Bartošovi,ktorí podporili túto skvelú myšlienku. Zo strany skalického futbalového klubu majú tieto deti vytvorené vynikajúce tréningové podmienky.

Venovať sa mládeži je v týchto časoch tou najlepšou investíciou do budúcnosti, je možné, že z týchto detí vyrastú budúci reprezentanti mesta,regiónu či dokonca Slovenska.

Winkler


.

BM: Festival Záhrad