V nedeľu 19. júna sa v rekreačnej oblasti Gazárka v Šaštíne – Strážach uskutočnia kultúrne slávnosti, na ktorých budú svoje folklórne tradície prezentovať obce Borský Mikuláš, Borský Svätý Jur, Bilkové Humence, Čáry, Kuklov, Kúty, Lakšárska Nová Ves, Moravský Sv. Ján, Sekule, Smolinské a mesto Šaštín- Stráže.

Milovníkov folklóru svojimi vystúpeniami potešia detské folklórne súbory zo Šaštína-Stráží, Sekúľ, Borského Mikuláša, Brodského, Kuklova a Lakšárskej Novej Vsi. Folklórne pásma predvedú folklórna skupina z Kuklova, Sekúľ, Borského Mikuláša, Brodského a Gbiel. Ľudové piesne zo záhorského regiónu zaznejú aj v podaní spevákov z Lakšárskej Novej Vsi a Šaštína-Stráží.

Program začína prehliadkou Baziliky Sedembolestnej Panny Márie, odkiaľ sa o 14.30 h vydá krojovaný sprievod do amfiteátra v rekreačnej oblasti Gazárka. Vystúpenia folklórnych skupín sú na programe od 15. h. Záverečné slovo bude patriť dychovej hudbe Búranka, ktorej koncert začína o 19. h.
Pre spestrenie programu organizátori pripravujú westernové mestečko, ukážky vojenskej techniky, historických zbraní, výstavu rybárskych a poľovníckych trofejí a zábavné atrakcie pre deti.

Ďalej: Šaštínsko.sk – kompletný program

PR


.

BM: Ustekana sobota