Niekto si možno pri pohľade na novovymalovaný “zelovoc” pomyslí, že je to zbytočnosť, že by sa radšej tá búda mala zbúrať, no veríme, že sa nájdu aj takí, ktorým sme touto akciou urobili aspoň takú radosť, akú sme z toho mali a máme aj my.

Stačil len nápad, krátka debata a stanovenie si cieľa. Následne sme kontaktovali majiteľa pozemku, na ktorom sa bývalý “zelovoc” nachádza, ktorý s ponukou súhlasil a týmpádom zabezpečil aj preplatenie nákladov, za ktoré boli zakúpené farby, spreje a maliarske potreby.

Dátum, dokedy chceme mať úpravu hotovú, sme si stanovili na večer 24.6., deň pred svätojánskym jarmokom. Celý týždeň (od 20.do 24.6) sme sa po večeroch motali v centre dediny, a upravovali podklad objektu tak, aby bol priestor prichystaný pre umelcov, ktorý sa vo štvrtok pustili do maľovania.

Po dokončení tak môžme vidieť erb Moravského Sv. Jána – Jána Krstiteľa, na ktorom pracoval Michal, na druhej strane okien zase naše logo – stromček s nápisom EkoJany, ktorý nám namalovala Kika.
A samozrejme nemohol chýbať názov našej obce, o ktorý sa postaral Drgy.

Stihli sme to akurát, na jarmok bolo všetko pripravené, a tak sa občania našej dediny, ako aj cezpoľní, mohli pozrieť na to, ako si vážime kde a v akej dedine bývame.

Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili na príprave, natieraní a následnom maľovaní, všetko to bolo totižto robené v rámci voľného času, bez nároku na odmenu, a preto si to zaslúži o to väčší rešpekt.
Dúfame, že sa vám náš pomaly kultový “zelovoc” odteraz bude aspoň o troška viac páčiť, a nebude pre nás len škaredým strašiakom v strede dediny.

Maroš Čermák, Foto: Silvia Stupavská


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota