Na operačné stredisko OR HaZZ v Senici bola v stredu 29. júna 2011 o 06:06 hod. nahlásená dopravná nehoda na diaľnici D2 na 27. kilometri so šiestimi zranenými osobami. Na miesto udalosti boli vyslané jednotky z hasičských staníc Senica a Kúty, spolu šesť príslušníkov HaZZ s technikou MB Atego a MB Vario.

Po príjazde jednotky na miesto udalosti o 06:27 hod. bolo prieskumom zistené, že na mieste nehody sa už nachádzala sanitka aj so zdravotníkmi, ktorí sa venovali zraneným osobám za asistencie hasičov z Malaciek. Havarované vozidlo Peugeot 807 sa nachádzalo v kríkoch mimo komunikácie.

V priebehu pár minút dorazili ďalšie sanitky. Jednotka z HS Senica, vzhľadom na prítomnosť jednotky HaZZ z Malaciek, bola zo zásahu odvolaná. Príslušníci HaZZ z HS Kúty asistovali zdravotníkom pri starostlivosti o zranené osoby a následne aj s nakladaním zranených osôb na nosidlá. Miesto nehody bolo prejazdné len v jednom jazdnom pruhu. Na miesto nehody dorazil aj vrtuľník, ktorý z miesta nehody odvážal jednu zranenú osobu.

Počas pristávania vrtuľníka, nakladaní zranenej osoby a jeho odletu bola diaľnica v smere na Malacky uzavretá. Po naložení a odvezení zranených osôb v spolupráci s hasičmi z Malaciek bola vozovka, na ktorej sa nachádzalo rozbité sklo a kusy plastov, pozametaná.

Osádku havarovaného vozidla Peugeot 807 tvorili občania z Nórska. Po očistení vozovky sa jednotka HaZZ z HS Kúty o 07:50 hod. vrátila na základňu.

Ivan Peťko


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota