Štvrtý ročník festivalu Zejdeme sa na hambálku prinesie do Malaciek vysokú koncentráciu kvalitných hercov.

Kliknite na obrázok pre zväčšenie plagátu.

Všetko to vypukne 29. septembra, keď sa v malackom kine usadia prví diváci a vyvrcholí 2. októbra 2011, keď na javisko malackého kina vystúpia známe tváre ako Lukáš Latinák, Róbert Jakab, Marián Miezga či Juraj Kemka s predstavením Čudné popoludnie Dr. Zvonka Burkeho.

Táto divadelná pochúťka pochádza z dielne Divadla Astorka Korzo 90 a je nasiaknutá humornými situáciami. Zoznam výborných hercov sa však na tohtoročnom festivale ani zďaleka nekončí. Judita Hansman, ktorú si môžete pamätať z Ordinácie v ružovej záhrade alebo zo seriálu Odsúdené, sa predstaví v hre Prešporského divadla. Názov Dvere pod sebou skrýva skladačku osudov, v ktorej sú hudba, slovo a pohyb vo vyváženej harmónii.

Obľúbili ste si svojský humor Túlavého divadla? Pre vás je potom určená hra Cyrano alebo Bálabilé o Nose, v ktorom si zahrajú Lucia Rózsa Hurajová, Štefan Martinovič, Kamil Mikulčík, Štefan Richtárech a Jakub Nvota. Ak ste zvedaví, ako dopadne stretnutie súkromného detektíva s prostitútkou, vyberte sa na komorné predstavenie Polnočné blues, ktoré vzniklo v Divadle Arteatro. Úloh sa výborne zhostili Lenka Barilíková a Martin Mňahončák, ktorého isto poznáte ako doktora Burgera z Ordinácie. Svoje herecké schopnosti predvedú v rámci festivalu aj ochotníci.

Pricestujú k nám kolegovia z Hriňovského divadla s hrou Bathoryčka, ktorá je vďaka Stanislavovi Štepkovi plná úsmevných situácií. Zahraničným hosťom bude tento rok Divadlo SemTamFór, ktoré nám z Čiech prinesie Elektrickú pumu – paródiu na anglické bondovky plnú pesničiek. Koncom septembra nebude na festivale Zejdeme sa na hambálku chýbať ani domáce Divadlo na hambálku, či predstavenia mladých hercov z LDO ZUŠ, Gymnázia F. Assiského a Štúdia mladých DNH. Priestor bude venovaný aj predstaveniam pre deti a študentov.
Vstupenky na festival Zejdeme sa na hambálku budú v predaji v malackom kine od 1. septembra. Generálnym partnerom festivalu je firma KRAJN, kvalitný dodávateľ stavebného materiálu s vlastnou ohybárňou betonárskej ocele, kompletného sortimentu hutníckeho materiálu a kanalizačných systémov z PVC a betónu. Festival bude realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Viac nájdete na www.divadlonahambalku.sk

(dnh)


.

BM: Festival Záhrad