Tento sviatok obyvateľov Kaníže prilákal nielen domácich, ale aj veľké množstvo cezpoľných. Viac ako 800 návštevníkov si nenechalo ujsť hodový víkend.

Habánsky koláč pripravila Jednota Dôchodcov.

Sobota sa niesla predovšetkým v hudobnom duchu. Predstavila sa skupina MZK (Modlitba za kňaza), ktorá v rámci svojho koncertu predstavila aj poučnú videoprojekciu zameranú na drogovú tematiku.

Výstava výpestkov uZahradkárov zožala veľký úspech.

Koncert vystriedal DJ Feki, ktorý rozprúdil disko zábavu a prilákal tak na parket nielen mladšie generácie. Sobotný program ukončil Bystrík svojím koncertom a aj napriek tomu, že pre mnohých návštevníkov bol neznámou ikonou, musel na záver koncertu pridávať pár ďalších pesničiek.

Fotogaléria: Habánske hody – sobota (17.9. 2011)

V sobotu sa o zábavu postaral Bystrík so skupinou.

V skoré nedeľné ráno, ešte pred svätou omšou, členovia OZ 90871.sk spolu s dobrovoľníkmi začali pripravovať Habánsky charúšek. Do tohto mohli neskôr návštevníci nazrieť v rámci oficiálneho programu, ktorý sa začal po svätej omši a ktorý odštartovali Heligonkári zo Senice pod vedením pána Grima. Počas ich predstavenia museli byť pridané ďalšie stoly a miesta na sedenie. V charúšku bola habánska keramika na výstavu, ale aj na predaj, na ochutnávku habánsky koláč, ktorý napiekli ženy z Jednoty dôchodcov.

Heligonkárov vystriedali miestni hudobníci – Country band a nedeľný program ukončili divadelníci. Ochotnícke divadlo z Popudinských Močidlian predstavilo výber z hier Radošinského naivného divadla, nakoľko práve toto je ich inšpiráciou pri zostavovaní predstavení.

Počas celého víkendu sa o občerstvenie starali futbalisti z TJ Slavoj, ktorí organizáciu bufetu veľmi dobre zvládli. Taktiež aj ponúkaný sortiment zodpovedal požadovanej úrovni, za čo im patrí vďaka a pochvala. Atrakcie pre deti bohužiaľ tento rok chýbali, pretože sa z neznámych a doteraz nezistených dôvodov nedostavili.

Fotogaléria: Habánske hody – nedeľa (18.9. 2011)

V roku 2010 sme si položili otázku ako ďalej. Napriek hojnej minuloročnej účasti sa vyskytli určité organizačné nedostatky, najmä čo sa občerstvenia týkalo. Taktiež celkový hudobný program bol finančne obmedzený. V roku 2011 si dovoľujeme aspoň z hľadiska organizátorov nahlas povedať, že sa oplatilo dať hlavy dokopy a nájsť nielen financie, ale aj ochotu ľudí spolupracovať na tomto kultúrnom podujatí.

Habánsky charúšek postavený vďaka Nadácii Orange.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na prípravách a organizácii celých hodov. Zároveň by sme vás chceli poprosiť o vyplnenie krátkeho anonymného dotazníka www.iankety.sk/dotaznik/246268214/, ktorý nám určite poslúži pri príprave budúcoročných hodov.


Dotazník: Habánske hody 2011


.

BM: Ustekana sobota