V pondelok podvečer sa ulice našej obce opäť rozsvietili malými blikotajúcimi svetielkami. Žiaci materskej školy, no i tí väčší sa spolu so svojimi rodičmi, súrodencami a starými rodičmi zišli krátko pred sedemnástou hodinou v priestoroch kultúrneho domu.

Tu už na všetkých čakalo pripravené bábkové divadlo, ktoré na tvárach malých ale aj tých starších vyčarilo radostné úsmevy. Deti si s nadšením vypočuli príbeh o malej Martinke, ktorá kvôli pozeraniu rozprávok zabúdala na svojich kamarátov, ba i na svojich rodičov.

Rozprávka hravým a milým spôsobom vysvetlila našim najmenším, ako sa majú správať k svojim blízkym tak, aby boli všetci spokojní a v rodinách panovala láska a dobré medziľudské vzťahy.

S hercami sa deti i dospelí rozlúčili nadšeným potleskom a so zapálenými lampiónmi sa vydali na pochod podvečernými ulicami. Napriek tomu, že vonku bolo naozaj chladno a mráz poriadne vyštípal detské líčka, nik sa domov neponáhľal. Všetci spolu ešte vypustili lampión šťastia a až po tom sa pomaly začali rozchádzať do tepla svojich domovov.

Ďakujeme veľmi pekne učiteľkám MŠ ako i obecnému úradu Sekule za zorganizovanie tohto príjemného podujatia.


Ďalej: Fotogaléria



Kristína Mišovičová


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota